Seçili Fragman

6 Ekim 2011 Perşembe

Çılgın Aptal Aşk


Cinetech Korupark Sinemaları ve Warner Bros. Türkiye tarafından 5 Ekim 2011 Çarşamba gecesi düzenlenen Çılgın Aptal Aşk / Crazy, Stupid, Love filminin özel gösterimine bende katıldım. Öncelikle Cinetech Korupark Sinemaları'nda çalışan tüm personele ilgi ve alakalarından dolayı teşekkürü bir borç bilirim. Ücretsiz olarak gerçekleştirilen bu etkinlik herşeyden önce çok iyi planlanmıştı. Kompleksin en büyük salonunda yapılacak gösterim için gişeye geldiğimizde beklemeden, adımıza ayrılmış yerlerimizi gösteren davetiyelerimizi almıştık. Pesonelin de etkinlik çerçevesinde giydiği, filmin afişinin ve isminin yer aldığı t-shirtler, şanslı katılımcıların koltuklarının altına önceden yerleştirilmişti. Bize düşen bir tek, rahat koltuklarımıza kurulup filmi izlemek kalmıştı.
                    

Daha afişine bakarken bile beklentileri yükselten Çılgın Aptal Aşk, kadrosu ile ön plana çıkıyor. Komedi ustası Steve Carell, daha önce 3 defa Oscar'a aday olmuş Julianne Moore, Oscar ödüllü Marisa Tomei, son zamanlarda isimlerini sıkça duyduğumuz genç kuşak oyunculardan Ryan Gosling ve Emma Stone.. Hepsi bu filmde buluşmuş. Oyunculardan bahsetmişken filmdeki oyunculukların gerçekten çok iyi olduğunun altını çizmek isterim. Tüm kadro dozunda bir oyunculukla, çok doğal ve başarılı performanslara imza atıyorlar. Karşılıklı sahnelerde uyumlar müthiş.
              
Filmin konusu; tek kelime ile aşk. 2 saatlik süre boyunca bu aşkın en çılgın, en aptal, en tuhaf, en masum ve en doğal hallerine tanık oluyoruz. Boşanma kararı alan çiftin, birbirlerinin ilk aşkı ve ruh ikiziyken, nasıl değişime uğradıkları ve kendileriyle çocuklarının, hatta çevrelerindeki insanların da bu "ruh eşi" deneyimlerini "ilginç" tesadüflerle yaşamaları, hikayenin bütününü oluşturuyor. Ortada seyircide hayranlık oluşturan bir kaç "aşk" sahnesi ve komedi sahneleri de mevcut.
                   
Filmin temposu çok değişken.. Özellikle çok durağan geçen ilk yarı bende hayal kırıklığı yarattı. Çünkü en başta beklentim had safhadaydı. Steve Carell'i izlerken "durumuna" her saniye güleceğimi düşünüyordum. Kırklı yaşlardaki çiftimizin restauranttaki ayak sahnesi ile yapılan açılış her ne kadar umut versede sonrasındaki dakikalarda karakterlerin yollarının kesişmesi ve yaşananlar büyük bir ciddiyetle perdeye yansıyor. Sonuçta aşk temalı bir komedi filminin ilk bir saati sadece bir kaç tebessüm ile geçiyor ve seyirci kendi kendine sorabiliyor: Bu filmin komedi sahneleri de içermesi gerekmiyor mu? İşte bu durumda izleyicilere biraz sabırlı olmalarını tavsiye ederim. Çünkü kahkaha tufanı asıl, ikinci yarı yaşanıyor. Aslında ikinci saatte de yer yer hızlanan tempo anında yavaşlayabiliyor. Kahkahalarla gülerken, birden, uzun bir diyalog karşısında kalabiliyorsunuz. Kısaca, temponun anlık olarak tavan yaptığı bir kaç sahne haricinde ağır bir seyir sunuyor film bize. Kısaca bu film hem çok iyi, hem de çok kötü olabiliyor bir anda..
                
                 
Daha önce epey iddialı bir yapım olan Seni Seviyorum Phillip Morris / I Love You Phillip Morris filmini de beraber yöneten Glenn Ficarra ve John Requa ikilisi, bir kez daha "durum komedisi" işinin altından başarıyla kalkıyorlar. Klasik romantik-komedilerden daha farklı ve daha dikkat çekici. En azından sırtını klişelere dayamıyor. Bu konuda daha önce birkaç Disney animasyonunda imzası olan senarist Dan Fogelman'ın katkısı büyük. Ayrıca başrol için Steve Carell'in seçilmesi çok isabetli bir karar olmuş.
                   

Sonuç olarak oyuncuların kimyaları çok güzel tutuyor ve film yapaylıktan yoksun, yer yer ciddi yer yer de epey komik bir atmosfer sunuyor. Türün fanatiklerini memnun edecek, bütün olarak değerlendirildiğinde seyredenleri pişman etmeyecek, sıcak ve samimi bir yapım Çılgın Aptal Aşk. Zaman zaman kendimizin bile sorguladığı bu "gerçek aşk" temasının eğlenceli ve farklı bir yorumu diyebiliriz. Bu haftanın pas geçilmemesi gereken "çerezlik" yapımlarından Crazy, Stupid, Love..  
  
(7/10)
                    
Bu filmi Cinetech Korupark Sinemaları'nın konforlu salonlarındaki rahat koltuklarına gömülüp, sevdiğiniz kişilerle birlikte seyretmenizi tavsiye ederim. Ben öyle yaptım ve T-shirtümü de anı olarak saklayacağım.. Cinetech ailesine bir kez daha teşekkürler.
               

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder