Seçili Fragman

4 Aralık 2013 Çarşamba

Düğün Dernek Diye Yazılır, Baştan Sona Kahkaha Atılır

Her ay vizyona giren BKM filmleri ile Türk seyircisinin yüzü gülüyor dersek yalan olmaz. Nitekim geçen aya damgasını vuran Hükümet Kadın 2'den sonra, 2013'ün bu son haftaları İşler Güçler ekibine emanet. Televizyon programları ile fark yaratan ekip, bir kez daha Selçuk Aydemir önderliğinde beyazperdeye konuk oluyor. Gala sezonunu da bu sene Düğün Dernek ile açmış bulunuyorum. Bu galaların en güzel yanı; filmin ilk gösterim heyecanını, filmin ekibi ile birlikte yaşarken, herkesten önce filmi izliyor olmak.
      
Düğün Dernek kısaca; imece usülü düğün yapmaya kalkışan dört kafadarın hikayesini anlatıyor. Sivas'ın Esenyurt köyünde yaşayan İsmail'in oğlu Tarık, bir gün Letonya'dan çıkıp köye gelir. Babasına kız arkadaşı 'Marika' (!?!) ile evlenmek istediğini belirtir. Köyün adetleri gereği erkek evladını okutan, sünnet ettiren ve askere gönderen İsmail, kendi için 'oğluna sazlı sözlü bir düğün yapamadı' dedirtmek istemez ve yakın arkadaşları olan Tüpçü Fikret, 'boksör' Çetin ve köyün öğretmeni Saffet ile 10 gün içerisinde bu düğünü gerçekleştirmek üzere işlere koyulur. 
    
Başrolleri Ahmet Kural, Murat Cemcir, Rasim Öztekin, Devrim Yakut, Barış Yıldız, Şinasi Yurtsever ve İnan Ulaş Torun'un paylaştığı filmde sayı olarak bir bu kadar daha konuk oyuncu bulunuyor. Yalnız dikkat çekmek istediğim bir isim var filmde; Tarık'ın annesini, İsmail'in eşini canlandıran Devrim Yakut. Tek kelime ile müthiş bir oyuncu. Kabiliyeti tartışılamaz kesinlikle. Canlandırdığı 'anne' karakteri 'filmin en sevilenleri' nde başı çekecektir eminim. Tüpçü Fikret'i canlandıran Ahmet Kural mimikleri ve oyunculuğu ile bir kez daha harikalar yaratıyor. Bu nasıl bir yetenektir? Eminim izlerken sizler de hayret edeceksiniz ve hayran kalacaksınız. Rasim Öztekin, ustaların ustası büyük oyuncu.. Ne zaman izlesem hayran kalıyorum kendisine ve bu kural bir kez daha değişmedi. Kelimelerle ifade edilemez büyüklüğü.. Filmin en güzel yanlarından biri; bu oyuncuları barındıran kadroya sahip olması.
        
Gerek konudan gerekse fragmanından da anlaşılacağı üzere film baştan sona sıkı bir komedi. Kahkahalarla başlıyor, kahkahalarla sona eriyor.. Senaryo, filmin yönetmeni olan Selçuk Aydemir'e ait. Diyaloglar dehşet, olaylar eğlenceli.. Şiveden ötürü güç anlaşılan ve kaçırılan yerler yok mu? Tabii ki var ama bütünü etkiliyor mu? Hayır.. Biz daha çok gülmekten kaçırdık sahneleri ama filmden kopmamıza neden olmadı bu durum.
    
Sanat filmi, ticari film, çerezlik film, vs.. Filmleri kendi içlerinde kategorilendirmek tabii ki mümkün ama bir filmi değerlendirirken hangi amaca hizmet ettiğini de unutmamak gerekir. Düğün Dernek izleyiciye 105 dakikalık bir eğlence vaad ediyor. Ve bu vaadini layığı ile yerine getiriyor. Temponun değişkenlik gösterdiği, çok hızlandığı, derken yer yer yavaşladığı kısımlar olmadı değil. Ama daha önce de söylediğim gibi bütün olarak harikalar yaratıyor film. 'Annenin' bulunduğu her sahne favorim diyebilirim. Ama tabii ki düğün sahnesinde tahmin edeceğiniz üzere salon gülmekten kırılıyordu. Tüm oyuncu kadrosu ile birlikte izleyince filmi, salonda kahkahalara eşlik eden alkışlar ve ıslıklar da ortamla beraber filmin havasını katlıyordu. 
     
Sonuç olarak; Düğün Dernek diye yazılır, gülmekten karın ağrıtır. Tüm samimiyetimle söylüyorum; artılarıyla eksileriyle tamamen kendi düşüncelerimi içermektedir yazım. Şunu da bonus olarak belirteyim Düğün Dernek 2'nin sinyalleri finalde veriliyor ve kahkaha atmaktan yanak kasları ağrıyan biz seyircilere de devam filmini sabırsızlıkla beklemek kalıyor. Gidin, izleyin, fazla kafa yormayın, gülün ve eğlenin. Bünyenin buna da ihtiyacı var..     (8.5/10)  
     
BKM'nin sinemalarda sunduğu kahkaha tufanı Ocak ayında Patron Mutlu Son İstiyor, Şubat ayında ise Eyyvah Eyvah 3 ile devam ediyor. Hayatın ciddiyetinden biraz olsa da uzaklaşmak için birebir.. 
    

Filmin galası, her BKM organizasyonunda olduğu gibi çok renkli ve kalabalıktı. Bu tip organizasyonların ilk adresi olan Kanyon Cinemaximum'un en büyük artısı iki katlı fuayesinin olması. Salonlar zaten tartışılamaz.. Kusursuz ve unutulmaz bir geceye daha imza atan başta Zümrüt Hanım, Gülçin Hanım ve Türkan Hanım olmak üzere tüm BKM ekibine, Cinemaximum ve Mars Entertainment çalışanlarına sonsuz teşekkürler. 
Muhteşem Düğün Dernek ekibi.
Rasim Öztekin'in kızı Pelin Öztekin ile.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder