Seçili Fragman

20 Mart 2015 Cuma

Kocan Kadar Konuş, %100 Türk Kızının Hikayesi

     
Bu sene yerli film fırtınası vizyonda katlanarak devam ederken popüler kültürün dizüstü edebiyat dedikleri kitap serileri de beyazperde maceralarına atılıyorlar. PuCCa'nın kitabından uyarlanan Hadi İnşallah; aşkı arayan tipik Türk kızı modelini anlatıyordu. Şimdi ise çok satanlar listesinde uzun süre başları çeken Kocan Kadar Konuş, BKM kalitesiyle vizyona giriyor.

      
Kitabı alan bayan kitlenin özellikle okurken kahkahalara boğulduğunu, kendilerinden izler taşıyan bu kitabı öve öve bitiremediklerine çok defa şahit olmuştum. Nitekim bunu farkeden yapımcılar hemen Kocan Kadar Konuş'u da beyazperdeye uyarlayıverdiler. Başrolleri ise çok doğal ve sempatik, yapı itibariyle de tipik bir Türk kızı olan Ezgi Mola ile sadece Türkiye'nin değil, Arap ülkelerinin de prensi kabul edilen Murat Yıldırım'a teslim ettiler ki bu kadar doğru bir seçim yapılamazdı. Diğer rollerde ise Ebru Cündübeyoğlu, Nevra Serezli gibi usta isimler yer alıyor.
     
BKM filmi olur da galasına katılmadan olur mu? Tabii ki yine Kanyon'da yine bir Çarşamba akşamı, tüm oyuncularla birlikte hınca hınç dolu salonda izledik filmi. Salonda oyuncuların da bulunması kesinlikle filmin atmosferini daha da katlıyor, komedi dozu ister istemez artıyor. 
    
Ezgi Mola ve Murat Yıldırım tek kelime ile döktürüyorlar. Ezgi Mola'nın oyunculuğunu oldum olası beğenmişimdir. Kamera önünde bu kadar doğal olmayı becerebilen nadir insanlardan biri bence. Burada da yine %100 Türk kızını layığı ile canlandırıyor. Belki de kendini oynuyor, bilemeyiz. 
     
Kitabı kahkahalarla okuyan arkadaşlarımın tek söylediği; filmin çok daha eğlenceli olduğu. Bir de uyarlama olarak gayet başarılı bir yapım olmuş Kocan Kadar Konuş. Filmin detaylarını ve esprilerini barındırıyor. Ayrıca okurken hissetmediğiniz bir takım esprileri de görsel olarak daha komik bir şekilde sunuyor. Mesela baş karakterimiz Efsun'un düştüğü sahneleri izlerken ne demek istediğimizi anlayacaksınız şüphesiz. Üresin ve Türesin'in ete kemiğe bürünmüş halleri de aynı okuduğumuz gibi. 
     
Diğer BKM filmlerinde olduğu gibi bu filmde de eğleneceğinize şüphe olmasın. Kimi yerlerde gülümsetiyor, kimi yerlerde kahkahaya boğuyor ama şu bir gerçek; 2 saat boyunca çok feci eğlendiriyor film. Sonuçta bir Nuri Bilge Ceylan filmi değil bu. Tamamen eğlenme odaklı, ticari bir film. Ve bu vaadini de başarıyla yerine getiriyor. 


Sonuç itibariyle önerim; gidin, keyifle izleyin, eğlenin. BKM'den yeni bir seçenek daha bize... Film'de 2. kitabın reklamını gördüğünüzde 2. filmin hazırlıkta olacağını hissettim, sevindim. O zaman keyifli izlemeler...       (9/10)



2 yorum:

  1. Elinize sağlık. Vakit buldukça ziyaret ediyorum sitenizi. Güzel bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil