Seçili Fragman

15 Ekim 2016 Cumartesi

Bridget Jones Anne Oluyor.. Bridget Jones'un Bebeği Geliyor!

2000'li yılların efsane karakteri Bridget Jones, kitapları olduğu kadar filmleriyle de dünya genelinde ses getirmişti. İngiliz yazar Helen Fielding'in hayali karakteri Bridget Jones, bir bakıma dünyadaki kadınların ortak sorunlarının buluştuğu, her kadının kendinden bir iz bulduğu karakterdi. İçki ve sigara düşkünlüğü, kilo probleminin yanında sürekli zayıflama arzusu ve tabii ki 30lara gelip evlenememiş olmak. (Daha doğrusu gerçek aşkı bulamamak.) 2001 ve 2004 yıllarında izlediğimiz filmlerden sonra bu sefer bir kitap uyarlamasından ziyade direk olarak yeni bir filmle karşı karşıyayız; Bridget Jones'un Bebeği / Bridget Jones's Baby.
   
Aradan geçen 14 yılda bir çok şey değişmiş fakat Bridget Jones'un hayatında tek değişen verdiği kilolardır. (Muhtemelen Renee Zellweger bir kez daha o kadar kiloyu alıp vermek istememiştir.) Yine yalnızdır ve yine bekardır. Muhabirlikten terfi etmiş, reji ekibinde kariyerine devam etmektedir. Peki bebek nerede? İşte Bridget'in biri eski aşkı Mark Darcy olmak üzere iki kişiyle geçirdiği geceler sonucu (3'lü değil tabii ki.) hamile kalması filmin devamını şekillendiriyor. Peki ya baba kim sorusunun ve yalnız bekar anne klişesinin komediyle sunulduğu film, Bridget Jones seven özellikle kadın izleyicileri olduğu kadar romantik komedi severlerin de ilgisini çekecektir..
   
Hugh Grant hariç neredeyse tüm kadronun tekrar bir araya geldiğin filmin başrol sürprizlerinden biri Patrick Dempsey oluyor. (Hugh Grant'i arayan gözlerin karşılacağı sürpriz filmin devamlılığı için çok efsane bağlanıyor. Hatta filmin en komik sahnelerinden birine imza atıyor.) Renee Zellweger'ın kilosuz ama son yıllarda gündem olan estetikli hali Bridget'in sevimliliğinden bir şey kaybettirmiyor ve bize 2 saatlik eğlenceli bir film daha sunuyor. Yalnız tüm karakterlerin olduğu kadar yılların getirdiği izler Bridget'in yüzüne yansıdığı kadar 2001'den beri Bridget'e hakim olan seyirciyi de biraz duygulandıracaktır.
  


Filmin yönetmeni Sharon Maguire zaten ilk filmi de yöneten isim. Senaryo ekibinde ise yazar Helen Fielding'in olması da filmin eski havasını korumasını sağlıyor. Ama asıl rola çalanlar ve Bridget merkezliliği yok eden karakterler jinekolog rolünde izlediğimiz Emma Thompson ve Bridget'in en yakın arkadaşı statüsüne kavuşan bekar iş arkadaşı Miranda yani Sarah Solemani oluyor. 
   
Kısaca; Bridget Jones hayran kitlesini arkasına alarak serisini bir üçlemeye dönüştürüyor. Romantik komedi olarak bir kez daha bekleneni gerçekleştiriyor ve eğlenceli bir filme imza atıyor. Yılların efsane, sakar, bekar Bridget'ı hayata bir anne olarak devam ediyor... Bridget Jones'un Bebeği'ni türü sevenlerin kesinlikle kaçırmamasını öneririm. Çok farklı, çok yeni şeyler sunmasa da 2 saatliğine eğlendireceğinin garantisini verebilirim.
   
(8.5/10)
   
  
   
   



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder