Seçili Fragman

11 Aralık 2016 Pazar

Bu Görümce'den Korkulur

Gelin - Kaynana çekişmelerini gerek TV'de gerekse filmlerde bolca görmüştük ama ilk defa Görümce karakterinin ön plana çıktığı hatta başrol olduğu (ki filme de adını veriyor) bir filmle karşı karşıyayız. Deliha ile ilk sınavını başarıyla veren Gupse Özay, yine senaryosunu kaleme aldığı ve başrolünde oynadığı Görümce ile sinemalarda.
    
BKM filmin öncülüğünde çekilen komedi filmlerinin amacı; insanları şu sıkıntısı bol, gündemi yoğun hayattan 2 saatliğine çekip alıp güldürmek, eğlendirmek. Yok sanatmış, yok planmış.. Bunlardan ziyade keyifli vakit geçirtiyor mu? Mühim olan o. Bu arada bir çok kişinin ekmek yediği bir ticarethane olduğunu da unutmamak lazım. Bu yüzden ne kadar çok kişi izlerse, gülüp eğlenirse bu filmlerin devamı hep gelecek. Tabii ki bunu destekleyen, iyi bir senaryo ve sıkı oyunculuk performansları oluyor.
    
Görümce, aynı yukarıda da yazdığım gibi seyircisini eğlendirmek ve iyi bir gişe yapmak amacıyla vizyona girdi. Peki bu konuda ne kadar başarılı? Bence ayakta alkışlamak lazım. Filmi önce galasında izlemiş, daha sonra daha tarafsız bir ortamda tekrar izlemiş biri olarak, her iki seferde de epey güldüğümü itiraf etmeliyim. Galada gösterim, oyuncularla birlikte daha bir panayır havasında, alkışların ve kahkahaların katbekat arttığı bir ortamda gerçekleştiği için bizim için tarif edilemez bir keyifti. Daha sonra arkadaşlarla bir kez daha izleyince, neredeyse dolu salonun kahkahalarına eşlik ederken filmin vaadini yerine getirdiğini çok net gördüğümü söyleyebilirim.
    
Yönetmen Kıvanç Baruönü artık BKM'nin kadrolu yönetmenlerinden. Hem sektöre hakim, hem de ortaya koyduğu filmler gayet benzer ve başarılı. Her deneyimde kendine bir şeyler kattığı da ortada. Keza Kocan Kadar Konuş serisinden sonra Gupse Özay'ın rüzgarını arkasına alarak benzer ve başarılı bir iş daha çıkarıyor. Tabii senaryo gereği biraz da abartılı. Görümce Yeliz karakterini filmin PR çalışmalarında iyice tanıma fırsatımız olmuştu. Bu yüzden nasıl bir filmle karşı karşıya olduğumuz az buçuk ortada. Kocan Kadar Konuş gerçekçiliğinden bir çıt uzak, Deliha'nın abartılığından bir çıt düşük, türünün başarılı yapımlarından biri. 
    
Filmin oyunculukları gayet güzel. Yeliz ve arkadaşlarının abartılı halleri, Eda Ece'nin canlandırdığı Deniz'in doğallığı ve tatlılığı, Francesco'dan tutun da hizmetçi Fatoş'una kadar herkesin başarılı performansları filmi götüren etmenlerin başında. Bence Gupse Özay'ın da yazarlık dışında oyunculuğu da övgüyü hakediyor. Bir karakter hem güldürüp hem de tüm uyuzluğuna / kötülüğüne rağmen insanda sempati uyandırabiliyorsa, bu tamamen yazılan karketer ve onu canlandıran oyuncunun başarısıdır. Tebrikler Gupse. Konuk oyuncuların performanslarını atlamak olmaz tabii. Gerçi tüm gazetelerde çıktı ama bize galada büyük sürpriz olmuştu efsane Bir Demet Tiyatro karakteri Feriştah'ın sahnesi. 
   
Aslında filmle ilgili olumlu / olumsuz yazılacak bir çok nokta bulunur. Ama bunlar biraz da beklentiyle alakalı. Size en büyük tavsiyem; beklentilerinizi çok yüksek tutmayın. Güzel, orta karar bir komedi film var karşımızda. Bunu çok eğlenceli hale getirip kahkahalara boğulmak da tamamen sizin elinizde. (Biz öyle yaptık.) Filmden çıkarken (her iki seferde de) yüzümüzde kocaman bir gülümseme vardı.

9/10 


Not: Artık gülemez hale geldiğimiz olaylar ve yaşam mücadelesinin arasına böyle reklam arası gibi gülme terapileri almak gerçekten bedene ve ruha iyi geliyor. Komedi filmlerini destekleyelim...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder