Seçili Fragman

3 Mayıs 2013 Cuma

Mayıs'ta 5 Hafta 5 Film

     
Mayıs ayı demek gişe canavarlarının bir bir görücüye çıkmaya başladığı ay demektir. Başta ABD olmak üzere tüm dünya sinemalarında vizyona giren bu yapımlar, sadece görsellikleri ve efektleri için bile sinemada izlenmeyi hakeden filmlerdir. Mayıs ayı boyunca her hafta ortalama 10 filmin vizyona gireceğini göz önünde bulundurarak, Mayıs 2013'ün beş haftası boyunca vizyona girecek bu filmlerden öne çıkanlarına bir bakalım:
    
Mayıs ayının açılışını bir devam filmi gerçekleştiriyor ve Iron Man serisinin 3. filmi vizyona giriyor. Bu demek oluyor ki milyarder iş adamı, mucit ve kahraman Tony Stark, geçen sene vizyona giren The Avengers'tan sonra 4. kez sinemalara konuk oluyor. Iron Man 3'te Tony Stark, bu sefer gücü ondan çok daha fazla olan bir düşman ile karşı karşıya kalıyor. Hatta bu düşman sadece Iron Man'in değil, Tony Stark'ın özel hayatını da yok ediyor. 130 dakikalık bu yeni maceranın yönetmeni ise Shane Black. Yönetmenlik konusunda pek tecrübeli sayılmayan bu ismin Kiss Kiss Bang Bang'ten sonra büyük bütçeli bir süper kahraman filmine soyunması biraz düşündürücü olsa da fragmanlardan görüldüğü kadarıyla endişelenecek pek birşey yok. Yine bol gösel efektli, patlamalı dövüşmeli, gerilim yüklü bir aksiyon filmi bekliyor bizi. Robert Downey Jr.'a filmde bir kez daha Gwyneth Paltrow eşlik ediyor. Oyuncu kadrosundaki diğer isimler ise Guy Pearce, Ben Kingsley, Don Cheadle, Rebecca Hall. Süper kahraman filmlerinin en yenisi olan Iron Man 3 tabii ki sinemada izlenmeyi hakeden bir yapım.
   
      
10 Mayıs'ta ise dikkat çeken bir komedi filmi vizyona giriyor. Başrollerinde Melissa McCarthy ve Jason Bateman gibi iki komedi ustasını buluşturan film; Kimlik Hırsızı / Identity Thief. Kimliğini kullanan kadınla yüzleşmek için ABD'nin bir ucundan diğerine gelen bir adamın hikayesi anlatılıyor Kimlik Hırsızı'nda.. Tabii ki kimliğini geri almak kolay olmayacaktır adam için. Çünkü kadın manyağın tekidir. Son yıllarda izlediğimiz komedi filmlerinde yeteneğini katlayarak sergileyen ve Mike & Molly dizisi ile hayranlarının sayısını epey bir arttıran 'hafif kilolu' Melissa McCarthy, filmin amirali konumunda. Hareketleri ve esprileri ile kırıp geçireceğinden şüphem yok. Filmin yönetmeni ise Patrondan Kurtulma Sanatı ile türe hakim bir isim; Seth Gordon. Tipik Hollywoodvari esprileri barındıran bu yol macerasının epey bir eğlenceli göründüğünü söyleyebilirim. 
     
    
1974 yapımı 2 Oscarlı romantik-drama The Great Gatsby / Muhteşem Gatsby'nin yeni versiyonu 17 Mayıs'ta ülkemizde vizyona giriyor. Yazar olma basamaklarını tırmanan Nick Carraway 1920'lerde eğlence hayatının gözdesi konumuna yükselen New York'a gelir. Kendi Amerikan rüyasının peşindeyken tesadüfen milyoner Jay Gatsby ve onun çevresiyle yolları kesişir. Carraway'nin alkolün su gibi aktığı, göz kamaştırıcı partilerle tanışması fazla zaman almaz. Öte yandan bu büyülü Amerikan rüyasının çöküşü de yaklaşmaktadır. Dışarıdan görkemli görünen bu hayatın örtbas etmeye çalıştığı gerçekler su yüzüne çıkacaktır. Amerikalı yazar F. Scott Fitzgerald'ın aynı isimli romanından beyazperdeye aktarılan filmin oyuncu kadrosunda ise Leonardo DiCaprio (Jay Gatsby), Tobey Maguire (Nick Carraway), Carey Mulligan (Daisy Buchanan) ve Joel Edgerton (Tom Buchanan) yer alıyor. 127 milyon $ bütçe ile 3D çekilen filmin yönetmenliğini ise Baz Luhrmann üstleniyor. Baz Luhrmann ismini duyunca görsel anlamda muhteşem setler, planlar, dekorlar akla gelmeli.. Nitekim kendisi Romeo+Juliet ve Kırmızı Değirmen gibi filmlerin yönetmeni. Senaryoyu bir kez daha Craig Pearce ile kaleme alan Baz Luhrmann nasıl bir görsel şov sunacak, film vizyona girdiğinde göreceğiz.
     
     
24 Mayıs'ta bir çok kişinin sabırsızlıkla beklediği Fast & Furios 6 / Hızlı ve Öfkeli 6 aksiyon dolu sahneleri ile gösterime giriyor. Başta kahramanlarımız Dominic (Vin Diesel) ve Brian (Paul Walker) olmak üzere tüm kadro eksiksiz beyazperdeye geri dönüyor. Ekstradan 4. filmde ölen (!) Letty'de (Michelle Rodriguez) bu filmin kadrosunda yer alıyor. Konu yine benzer.. Yeni bir suç organizasyonu ve yeni kovalamacalar.. Rio'dan sonra bu sefer İngiltere ve İspanya'da devam ediyor macera. Filmin yönetmeni 3. filmden beri koltuğu bırakmayan ve ayrıca yapımcılığı da üstlenen Justin Lin. Yenilik anlamında araba modellerinden başka pek bir şey sunmayan bu 6. devam filmi şüphesiz yine bol aksiyon ve macera barındıracaktır. Zaten serinin fanatiklerinin beklediği de bu: Arabalar ve bol gürültü patırtı. O yüzden ekstra bir beklenti içine girmeden, iyi bir sinema salonunda kendimizi bu 'hızlı' maceraya bırakmak en iyisi olacaktır.
     
    
Ayın son günü 31 Mayıs'ta ise üçlemenin son halkası olan The Hangover Part III / Felekten Bir Gece 3 görücüye çıkıyor. Kamera önü ve arkası ekibi komple aynı olan serinin ilk iki filminde kahramanlarımızın düzenledikleri bekarlığa veda partilerinde başlarına olmadık olaylar geliyordu. Bu 3. filmde ise bir düğün veya bekarlığa veda partisi yok. Babasını aniden kaybeden Alan'ın moralini (ve akıl sağlığını) düzeltmek için yola koyulan ekip tabii ki belayı kendilerine çekecektir yine. Yönetmen bir kez daha Todd Phillips.. Kadroda ekstradan bir çok sürpriz isim de yer alıyor. The Hangover serisinin son filmi olacak olan kahkaha garantili bu 3. bölüm bakalım epik bir finale imza atacak mı?

Görüldüğü üzere Mayıs ayının dikkat çeken blockbusterlarının (gişe canavarlarının) çoğu 'devam filmi' kategorisinde. Zaten kendi çapında bir kitlesi bulunan bu filmlerin vizyona girdiğinde epey bir ilgi göreceği şüphesiz.. Ayrıca vizyona giren film sayısına baktığımızda da ortalamanın en yüksek olduğu aylardan biri Mayıs. Kısaca, bir film en güzel sinemada izlenir.. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'mız kutlu olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder