Seçili Fragman

19 Nisan 2014 Cumartesi

Kaptan Amerika: Kış Askeri

Her yıl bir kaç süper kahramanı sinemalara konuk etmeye devam ediyoruz. Marvel'in ve DC Comics'in karakterleri sırayla beyazperde de boy gösterirken seyircinin gösterdiği ilgi de yapımcıların kasalarını dolduruyor. Kasalar doldukça yeni filmlere ve devam filmlerine bütçe daha da arttırılıyor. Görsel anlamda da doyurucu filmler sinemaseverlere sunulmaya devam ediyor. Anlaşılan ticari sinemanın vazgeçilmez bir unsuru olan bu döngü de uzun bir süre devam edecek gibi. 
     
Teknik anlamda kusursuza yakın bir seyirlik sunan Yenilmezler / The Avengers, Marvel'in kahramanlarını bir filmde buluşturuyordu. Kaptan Amerika, Demir Adam, Kara Dul, Thor, hepsi dünyayı kurtarmak için canlarını dişlerine takıyorlardı. Bu filmden önce de hemen hemen hepsinin bireysel filmlerini (kimilerininkini bir kaç defa) izleyip farklı maceraları yaşamıştık beyazperdede.
   
Ekipten Kaptan Amerika'nın ilk filmini 2011 yılında izlemek nasip olmuştu. (İlk Yenilmez olmasına rağmen epey gecikmiş bir filmdi.) Kaptan Amerika'nın ortaya çıkışı, dönüşümü, buzlarda donup kalmasını, günümüze adapte olmasını, hepsini İlk Yenilmez: Kaptan Amerika filminde izlemiş asıl macerasını ve gücünü Yenilmezler'de hissetmiştik. Şimdi Kaptan Amerika, daha büyük bütçesi, daha aksiyonu bol hikayesi ve sürprizleri ile sinemaları fethediyor.
     
     
Tipik bir süperkahraman filmini nasıl farklı kılabilirsiniz? Zaten teknik anlamda her defasında yükselen çıta daha nereye kadar yükselecek? soruları aklımızda dolaşırken, ilk filmin sıkıcı ve yavaş temposunu da hatırlayarak fazla bir beklenti içine girmeden Kaptan Amerika'nın bireysel 2. macerasına tanıklık etmeye karar verdik.
     
Ve bir kez daha yanılmıştık. Öncelikle her Marvel filminde olduğu gibi kusursuza yakın görsel efektler filmin başrolünü çalarken, kompleks hikayesi filme karşı ekstra bir bağımlılık sağlamıştı. Tabiri caizse göz kırpmadan, perdeye odaklanmış bir şekilde 136 dakikalık filmi soluksuz izledik. Bu sefer aksiyon daha da artmıştı. Bunda Kara Dul Scarlett Johansson'un katkısı da yeterince fazla. Teknik anlamda o bahsettiğim 'çıta' yine bir tık yükselmişti. 3D olarak izlediğimiz film kusursuz ve netti ama artık süper kahraman filmlerinden ekstra bir 3D efekti beklenmeyeceğini öğrenmiştik daha önce. 
     
Anthony ve Joe Russo'nun yönettiği filmde bir çok tanıdık simayı (ki bir kısmını ilk filmden ve The Avengers'dan hatırlamak mümkün) izliyoruz. Türü sevenlerin beklentisi karşılanıyor mu? Fazlasıyla.. Eğlenceli mi? Epey bi.. Heyecanlı mı? Soluksuz izlettiren cinsten.. Ee daha başka ne beklenir ki bu filmden? Kötü de desek iyi de desek bu filmlerin kemikleşmiş bir çok sever kitlesi var zaten. Ama sevmeyenlerin bile 'eğlence' sinemasının tadına varacağı bir film Kaptan Amerika: Kış Askeri. Gidin ve keyfini çıkarın..    (8/10)








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder