Seçili Fragman

8 Ağustos 2013 Perşembe

2. Kez Şirinlemeye Hazır Mısınız?

Daha ilk Şirinler filmi beyazperdedeyken gördüğü ilginin karşılıksız kalmayacağı stüdyo tarafından açıklanmıştı ve Şirinler'in bir üçleme olacağı ortaya çıktı. Nitekim 2011'de vizyona giren Şirinler'in devam filmleri için 2013 ve 2015 tarihleri ön görüldü. Zaman su gibi akıp geçiyor.. Ve tarihler 2013 yazını gösterdiğinde Şirinler ikinci beyazperde maceraları ile sinemalarda yerlerini alıyorlar.
        
İlk Şirinler filminde 'Mavi Ay' sayesinde kendilerini New York'ta bulan Şirinler, Gargamel ve Kedi Azman'ın maceraları bu ikinci filmde Paris'e taşınıyor. Artık dünyaca ünlü bir 'sihirbaz' olan Gargamel, Şirin Özü sayesinde insanları büyüleyen gösterilere imza atmaktadır. Onun için bu insanlar birer köledir.. Kedisi Azman ile beraber Paris'te şov sergilemektedir. Bu şovunun (kullandığı asasının) yeteneği bu Şirin Özü'nden gelmektedir. Bu öze sahip olmak için de tabii ki Şirinler'e ihtiyacı vardır. Bir de aynı Şirine'de olduğu gibi kendi yarattığı 'Haylazlar' vardır. Onları birer Şirin'e dönüştürmek ancak bir formül sayesinde olmaktadır ve o formülü Şirine bilmektedir. (Ki bir zamanlar Şirin Baba da Şirine'nin içindeki iyiliği bu şekilde çıkarmıştır.) Haylazların yardımıyla Şirine'yi kaçıran Gargamel eğer formülü alabilirse bu durum Şirinler'in sonunu getirecektir. Tabii Şirin Baba da Şirine'yi kurtarmak için Wislow ailesi ile birlikte soluğu Paris'te alacaktır.
      
     
Yıllardır devam eden Şirinler ve Gargamel mücadelesi Paris'te de tam gaz devam ediyor. Gargamel'i canlandıran Hank Azaria bir kez daha komedinin bir çok kısmını sırtlıyor diyebiliriz. Esprilerin bile günümüze taşındığı filmde Azman'ın facebook hesabından tutun da kullanılan tüm 'Sony' marka teknolojik aletler hem reklam hem de bu vesile ile esprileri barındırıyor. Haylazlar ise ayrı bir olay.. Onlar haylazlık yaptıkça gülmemek ne mümkün..
      
Filmin yönetmen koltuğunda bir kez daha Raja Gosnell oturuyor. İlk filmin görselliğinden bir şey kaybetmeden bu küçük mavi yaratıkları dünyamıza yerleştiriyor. Tabii ki senaryo sadece küçük izleyiciler düşünülerek yazılmış. Mantık falan beklemek olmaz tabii. Oyuncu kadrosunun da tamamen korunduğu (ki kaç kişi var zaten) filmde mesaj direk olarak gözümüze gözümüze sokuluyor. En küçük izleyicinin bile anlayabilmesi hedeflendiği için en basite indirgeniyor. Ailenin önemi, sevgi saygı, iyilik kötülük bu filmin başlıca mesajları. O yüzden %100 ticari bir aile filmi var önümüzde. Şirinler filminden başka ne beklenebilir ki zaten?
      
Orjinal seslendirme kadrosunda bile tanıdık isimlerin yer aldığı film ülkemizde her yerde Türkçe Dublajlı olarak oynuyor. Şirin Baba'nın sesi bir kez daha (her zaman olduğu gibi) Engin Alkan'a emanet. Orjinal seslendirmede ise Şirine olarak Katy Perry öne çıkıyor. Filmi hem 2D hem de 3D olarak bulmak mümkün. Fırsatınız varsa 3D olarak tercih etmenizi öneririm çünkü epey eğlenceli anlar barındırıyor. (Film öncesinde fragmanlarda bile bu 3D efektlerini görüp eğlenmek mümkün)
      
   
Gelelim ilk film ile karşılaştırmaya.. Tabii ki bir devam filmi olarak ilk filmden öteye geçmek bir yana biraz geri planda kalıyor diyebiliriz. Tamam Gargamel ve Azman başta olmak üzere izleyici güldürüyor, eğlendiriyor ama ilk filmdeki gülme oranını göz önünde bulundurarak bu sonuca ulaşabiliriz. Bu kesinlikle Şirinler 2'nin kötü bir film olduğunu göstermez. Aksine 3-8 yaş grubu çocukların çok çok eğleneceğinden şüphem yok ama büyükler için aynı durum söz konusu olabilir mi? Hmm.. Belki.. Bayram tatilini fırsat bilip çoluk çocuk şirinlemek için, pardon izlemek için birebir. Fazla beklentiye girmemek lazım tabii ki..    (5.5/10)
    




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder