Seçili Fragman

30 Ocak 2014 Perşembe

Eyyvah Eyvah 3: Firuzan Ve Hüseyin'in Maceraları Tam Gaz


Son dönem Türk sinemasının en sevdiğim serisi olan Eyyvah Eyvah, 3. filmiyle beyazperdeye konuk oluyor. Ata Demirer'in ikinci film ile seriye nokta koyduğunu belirtmesine rağmen filmlerin başarısı üçüncü filmin kapısını aralamıştı hatırlarsınız. Yalnız aceleye getirmeden, araya 3 sene alarak vizyona giren Eyyvah Eyvah 3, Hüseyin ve Firuzan'ı tekrar buluşturuyor. Aylardır sabırsızlıkla beklediğim bu filmi arkadaşım DJ Arzu  ve galabuddy İpank ile birlikte Çarşamba akşamı Kanyon Cinemaximum Sinemaları'nda yapılan galasında izleme fırsatı bulduk.  
     
Hikaye 2. filmin bir kaç ay sonrasında başlıyor. En son Müjgan ve Hüseyin'i bebeklerini beklerken bırakmıştık. Bu filme 'gerçekten' komik bir doğum sekansı ile başlıyoruz. Akabinde 6 ay sonrasına gidiyor ve asıl maceraya dalıyoruz. Moral depolamak için Hüseyin'in yanına gelen Firuzan ile birlikte talihsizlikler peşlerini bırakmıyor bir kez daha. Senaryonun temel taşlarından birini oluşturan bebeğin kaçırılması, kahramanlarımızı epey komik durumlara sokuyor. İzlerken farkında olmadan 'Eyyvah Eyvah' demeye devam ediyorsunuz.
     
Ata Demirer'in yazdığı senaryo ilk iki filme çok benziyor. Yine kötü adamların kucağına cuk diye düşen Hüseyin ve Firuzan'ın paçalarını kurtarmaya çalışmalarına tanıklık ediyoruz. Çoğu kısma ve diyaloğa gülerken bir yandan da 'burası ilk filmin şurasına benziyor, orası ikinci filmin burasına benziyor' diye kıyaslamalar yapıyorsunuz ister istemez. Bu kahkaha tufanına engel mi peki? Tabii ki hayır..
     
Ata Demirer ile Demet Akbağ bir kez daha döktürüyorlar. Dedenin muziplikleri, Hüseyin'in hali tavrı konuşmaları aynen devam ediyor. Firuzan zaten başlı başına bir olay. Hatta Firuzan ilk iki filme göre Hüseyin'den daha fazla rol çalıyor 3. filmde. Oyuncu kadrosunun tamamına yakınının korunduğu Eyyvah Eyvah 3'te asıl parlayan isimlerden biri Serra Yılmaz oluyor. Mersedes karakterine hayat veren usta oyuncu Firuzan ve İspanyol ile birlikte aşk üçgeninin köşelerinden birini oluşturuyor ve asıl olayların başlamasına sebep oluyor.  
    
Komedi 3. kez had safhada.. Hüseyin'in o saf hallerine, Firuzan'ın manyaklığına, ikisinin içine düştüğü durumlara ve atışmalarına, dedenin çılgınlıklarına kopmamak ne mümkün. Heleki balık avlama ve rehin alınma gibi bir kaç sahnede karnınıza gülmekten ağrılar girebilir, benden söylemesi  
    
Kısaca tam da sömestra yakışan, küfürsüz, aile ile izlenebilecek bir BKM filmi Eyyvah Eyvah 3. Senaryo olarak ikinci filmin az biraz gölgesinde kalsada çok eğlendireceği garanti. Heleki Hüseyin ve Firuzan ikilisini seviyorsanız, bu filmde bir kez daha bayılacaksınız. Kısaca; gidin, izleyin, eğlenin..     (9/10)

İlk iki film hakkında yazdığım yazıya buradan ulaşabilirsiniz.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder