Seçili Fragman

14 Mayıs 2016 Cumartesi

Ev Alma Komşu Al, Kötü Komşular Geri Dönüyor...

Boşuna söylememişler 'Ev alma komşu al' diye... Özellikle ülkemizde her geçen yıl azalan komşuluk kavramına 2014 yılında bir Amerikan yorumu gelmişti. Radner ailesinin yanına taşınan erkek öğrenci 'kardeşliği' (ya da öğrenci birliği, veya öğrenci yurdu nasıl uygun görürseniz artık) ile giriştiği mücadeleye tanık olmuştuk. Evet, tipik bir Amerikan komedisi olarak Kötü Komşular, biraz sert bir içerikle seyirciye eğlenceli dakikalar sunuyordu. Gişede belli bir başarı yakalayan her film gibi Kötü Komşular'ın da devamının çekilmesi kaçınılmaz oldu. Kötü Komşular 2 / Neigbors 2: Sorority Rising ile bu sefer yan eve kız öğrenci birliği taşınıyor. Böylece ilk filmdeki sınır tanımaz erkeklerin yerini sisteme kafa tutan kız grubu alıyor.
     
Özgürlükler ülkesi Amerika'nın kendini eleştirdiği bir çok film gördük. Ama bir komedide buna ne kadar ihtiyacımız var acaba düşünmeden edemedim. O yüzden feminizmmiş, gay evlilikleriymiş, oymuş, buymuş, sosyal içerikleri bir kenara bırakarak sadece bir komedi filmi beklentisiyle bu devam filminde umduğumu bulduğumu söyleyebilirim. Peki ne umdum? Belden aşağı espriler, gerçekten komik ve sert sahneler, gittikçe kızışan mücadele, bol küfür, uyuşturucu vb. içerik, gerçeklikten uzaklık (buna abartı da diyebiliriz) ve oyunculuk. Ne buldum? Hepsini... Hem de ilk filmden bir tık daha fazlasını. Ama şunu açıkça söyleyebilirim ki ilk filmin senaryosunu almışlar, cinsiyetleri değiştirmişler, bir kaç sosyal mesaj ekleyip tüm dozu biraz daha yükseltmişler, olmuş size Kötü Komşular 2. 
    
Filmi, vizyonundan bir gün önce özel gösteriminde izleme şansım oldu. İlk filmi de daha önce izlediğim için neyle karşılacağımı biliyordum. O yüzden de beklentimi alt seviyede tuttum. Konuya da aşina olunca geriye sadece keyif alıp eğlenmek kalıyor ki Kötü Komşular 2 bunu sağlamayı kesinlikle beceriyor. İlk filmdeki kadrosunu koruyan film, bence son dönemin bize kazandırdığı en yetenekli genç yıldızlarıdan biri olan Chloe Grace Moretz'in de eklenmesi ile şahlanıyor. Seth Rogen ile Zac Efron ikilisinin karşısında Chloe'de resmen döktürüyor. Selena Gomez ise 5 dakikalık performansı ile arz-ı endam ediyor. 
     
Kötü Komşular'ın devam filminde bir kez daha çok başarılı ve abartılı oyunculuklar sergileniyor. Ama ne yazıkki abartılı konu filmin gerçekçiliğinin üstüne çıkıyor. Hava yastığı sahnesi bizim başımıza gelse kesin ölürdük. Ot tüketimi, satışı ve temini emin olun ABD'de de bile bu kadar kolay değil. Ve oturup sayabileceğim nice sahnede sınırların çok zorlandığını söyleyebilirim. Bir ara fazla şişirilmiş (!) Zac Efron'un Magic Mike'a bağlayacağını sandım ama Channing Tatum'ın yanında solda sıfır kaldı ne yazıkki. 
   
Filmin daha açılış sahnesinden filmin devamında nasıl bir içerikle karşı karşıya olduğumuzu tahmin edebiliyorsunuz. (Bkz. fragmanda da açılış sahnesi) Sert komedi filmlerinin olmazsa olmazı uyuşturucu kullanımı, küfür ve cinsel içerik, tamponlar, vibratörler, saçmalıklar bol bol yer alıyor filmde. Ama itiraf etmeliyim; epey güldüm izlerken. Araba içerisindeki sahneler olsun, o meşhur hava yastığı olsun, hem oyuncuların bireysel performansları hem de çekişme sahneleri film boyunca farklı dozlarda kahkaha atmamı sağladı. 
     
Kötü Komşular 2'de yeni bir şey bulabildim mi? Açıkçası hayır... Belli ki 18 milyon bütçesi ile 270 milyon kazanan ilk filmden cesaret alan yapımcılar doğal olarak yine kasalarını doldurma peşindeler. Gülmeyi seven, bu tip filmleri kaldırabilen kesimden izleyiciler sayesinde de bu amaçlarına ulaşacaklar. Eğer belden aşağı durumu kaldırabiliriz diyebiliyorsanız bu filme gidip izleyip, gülüp eğlenmenizi öneririm. Ama iki kere düşünmekte yarar var... Ev sineması için de beklenebilir. Sonuçta sinemada izlenecek çok film var.     (6.5/10)
  

   
   



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder