Seçili Fragman

24 Nisan 2013 Çarşamba

Teksas Katliamı 3. Boyutta

Kendimi bildim bileli bir Teksas Katliamı fanatiği olmuşumdur. Başta 1974 yapımı ilk ve orjinal versiyon olmak üzere tüm seriyi izlemiş, yeni versiyonların eksik kalan yönlerini göz ardı etmişimdir. 2003 yılında Jessica Biel'in başrolünü oynadığı Teksas Katliamı, teen slasher akımında bol kanlı bir yeniden çevrim niteliği taşısada gerilimi yüksek, kötü sayılamayacak bir devam filmiydi. Bu filmle birlikte tekrar diriltilen seri 2006 yapımı bir 'prequel' ile yola devam etti. Teksas Katliamı: Başlangıç her devam filmi gibi daha çok kan daha çok vahşet sunarak hikayenin başlangıcını sunmuştu. Şimdi ise seri başka bir kulvara yöneliyor. Hemde 3D unsurunu önüne katarak.. Teksas Katliamı 3D / The Texas Chainsaw 3D gecikmeli olarak ülkemizde de vizyona girdi.
    
Bu son versiyon Teksas Katliamı olayları günümüze taşıyor. Açılışını 1974'teki filmin finali ile yapan ve sonrasında yaşananları gösteren film, sıkı bir ilk 10 dakikadan sonra tipik bir teen slasher filmine dönüyor. Bir minibüse doluşan gençler (minibüs tabii ki Volkswagen) Teksas'ın yolunu tutuyorlar. Yolda bir otostopçuyu almayı da ihmal etmiyorlar.. Fakat Teksas'a gidiş amacı biraz daha farklı bu sefer.. Sonrasında olanları az çok tahmin edebilirsiniz. Motorlu testeresi ile Leatherface katliamına başlıyor. Gençlerimizi teker teker avlıyor. Yalnız şunu çok rahat söyleyebilirim; bu filmde gerilim unsuru daha alt seviyede tutuluyor diğer filmlerine göre. Çok fazla kaçma kovalamacadan ziyade pat diye öldürüveriyor kurbanlarını. Bekleterek germektense yönetmen, bol kanlı bir görsele dönüştürüyor olayı. Zaten korku filmlerinde denenmemiş bir şey kalmadığını göz önünde bulundurursak günümüzde izleyiciyi nasıl memnun edebilirsiniz? Bolca vahşet ve kan göstererek.. Yönetmende bu yolu izliyor filmin sonuna kadar..
     
Yukarıda başka kulvar demiştim.. Kulvardan kastım; filmdeki kötü adam Leatherface'ken, birden bire kendisine acıma hissi uyandıran bir 180 derecelik dönüşe tanık oluyorsunuz. Sürprizi bozmadan; filmin kötüsü değişiyor filmin ikinci yarısında. Nitekim hikaye de başka bir boyut kazanmış oluyor. Peki ya ölenler? Maalesef öldükleri ile kalıyorlar.. Filmin mantık hatalarının başında yıllar ve yaş problemleri yer alıyor. 1974-2012.. Baş karakter hiçte 38 yaşında gibi değil.. Gazete tarihleri, vs. vs.  
      
Filmin oyuncularına gelirsek; korku filmlerinin olmazsa olmazları büyük göğüslü aşırı güzel kızlar ve kaslı maslı yakışıklı oğlanlar kurban listesinde başı çekiyorlar. Herkes mi birbirinden güzel olur.. Dersiniz Best Model yarışması için yola çıkıyor bu ekip. O yüzden, sadece tiplerden bile inandırıcılık az biraz kayboluyor. Zaten bu model tipler patır patır öbür dünyaya gittikleri için pek fazla performans da sergileyemiyorlar. Ekibin illaki bir sürtüğü de olacak ve mavi gözlü, uzun kirpikli, maykajlı baş karakter kızımızın kaslı sevgilisini yoldan çıkaracak.. Hiç şaşırmadık.. Ayrıca önceki filmlerden de isimleri kadroda görmek mümkün. Örneğin 1974 kurbanlarından Sally (ki tek kurtulan) bu filmde yaşlı büyükanne Verna (Sally'den bağımsız) olarak izliyoruz.
     
    
Leatherface, diğer filmlerden pek farklı bir performans sergilemiyor bu filmde de. Kurbanlarını parçalamaya devam ediyor. Kendine yüz dikiyor, mahseninde yaşamaya devam ediyor. Kızları çayırda kovalıyor, minibüs içinde kıstırıyor. (Bunları daha önce de görmüştük!) Farklı olarak bu filmde Leatherface'in halka karıştığına tanıklık ediyoruz. 
      
Bu filmin en büyük artısının 3D olması diyebiliriz. Çok net görüntüler.. Perdedeki katliam 3D sayesinde burnunuzun dibinde yaşanıyor. Ekrandan fışkıran kanlardan ziyade üzerinize gelen motorlu testere, filmin en etkileyici anlarını oluşturuyor. Zaten bu filmi sinemada izlemeyi mantıklı kılan en büyük unsur da 3 boyutlu sahneleri. Bunun gibi bir kaç sahneye daha şahitlik ediyorsunuz.
      
Kısaca; Teksas Katliamı 3D her ne kadar yeni bir şey barındırmasa da tam 1.5 saatlik özüne bağlı bir kan banyosu sunuyor. Serinin önceki filmlerinden daha cesur.. Ama malzemesini hızlı tüketiyor. Konuya farklılık katmaya çalışılmış olsa bile çok başarılı olduğu söylenemez. Hikayesi biraz hızlı ve yüzeysel kalmasına rağmen bir bütün olarak serinin fanatiklerini ve korku filmi severleri memnun edecektir. (Tabii beklentiye de bağlı biraz.) Afişteki 18+ ibaresi ve Leatherface görseli ile filmin vaadi de ortada. Teksas Katliamı serisini sevdiğim için bu filmi de sevdim ben. Ama seri içindeki sıralamamda ne yazıkki altlarda kalacaktır. Sadece 3D'si için de seyredilebilir..   (6/10)
    
     
   


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder