Seçili Fragman

24 Mayıs 2015 Pazar

Görsel Bir Şölen; Yenilmezler: Ultron Çağı

2012 yılının Mayıs ayında vizyona giren Yenilmezler / The Avengers ile Marvel sinema dünyasında bir çığır açılmıştı. (Ya da kapanmıştı demek daha doğru olur.)  Marvel'in süper kahramanlarını bireysel filmlerinde izlemiştik 2012'ye kadar. Şimdi ise tek bir filmde tüm bu kahramanlar bir araya geliyordu ve sınırları zorlayan bir teknik altyapı ile müthiş bir sinema deneyimi yaşatıyorlardı. İlk filmle ilgili yazıma buradan ulaşabilirsiniz.
    
Aradan geçen 3 yılda bu kahramanlarımızın bazılarının (Kaptan Amerika, Demir Adam, Thor) bireysel filmleri devam etti ama Yenilmezler'in devam filminin de geleceğini biliyorduk. Yenilmezler: Ultron Çağı / The Avengers: Age of Ultron, beklentileri karşılayan bir görsellik ve hikaye ile sinema dünyasında ve Marvel evreninde yeni bir boyut açıyor dersek yanlış olmaz. 
    
İlk Yenilmezler filminde hatırlıyorum da uzun süresi ve bol aksiyonuna rağmen şölene doyamamıştım. Filme bayılmıştım, keşke bitmese, biraz daha devam etse deyip durmuştum. Nitekim filmi normal 3D salondan sonra bir de IMAX'te izlemiştim. Bunu bilerek devam filmine de direk sinemanın en doruk salonu IMAX'te izlemeyi tercih ettim.
   
Öncelikle ikinci filmin içerik bakımından ilk filme göre avantajı; seyirciyi dakika bir hoop aksiyonun içine çekmesi. Hatırlarsaınız ilk filmde öncelikle kahramanlarımızın bir araya toparlanması gerekiyordu. Her ne kadar kendi filmlerinden tanısak da bu isimleri, Yenilmezler filmi için de bir giriş yapılması gerekiyordu. Yenilmezler 2: Ultron Çağı'nın ise zaten bir arada olan kahramanlarımızın, Loki'nin (İlk filmdeki kötümüz mü desek, Thor'un kardeşi mi desek) asasını Hydra'nın kalıntılarından kurtardığı tek planlık bir aksiyon sahnesi ile açılıyor. Sıkı bir açılış ile Yenilmezler dünyasına sağlam bir giriş yapıyoruz yeniden. Akabinde kendi kötüsünü kendi yaratan bir filmle karşı karşıyayız. Bu sefer uzaylılar vs. yok ama Tony Stark'ın muazzam bir güç kalkanı kurmak adına asadaki taşı kullanması ile 'yenilmez' yapay zekaya sahip Ultron'u oluşturuyor (oluşmasına vesile oluyor) ve kontrolden çıkan bu yapay zekayı Yenilmezler ekibimiz durdurmaya çalışıyor. 
    

Filmin kısaca özeti üstteki paragraftaki gibi. Bu hikayeyi bol bol görsel efekt ve aksiyonla süsleyince müthiş bir seyirlik film daha ortaya çıkıyor. Peki bu filmin yenilikleri neler? Öncelikle iki yeni 'özel' kahramanımız var. Zihin bulandıran ve beyin kontrol edebilen Scarlet Witch ile ikizi Quicksilver. Filmdeki duruşlarını burada yazmayacağım. Buna ilaveten Bruce Banner ile Black Widow arasındaki duygusal ilişki (ki itiraf ediyorum; ilk filmde bunu yanlış anlamışım ben), Hawkeye'ın özel hayatı, ekstra ve yerinde detaylar oluyor. Tony Stark'ın o esprili ve zeki halleri, kahramanlar arası atışmaları, Hulk'ın o 'şekerliği' bu filmde de seyirciyi eğlendirip güldüren unsurların başını çekiyor. Ama finaldeki aksiyon sekansı filmin fanatiklerini, aksiyon severleri yeterince tatmin edecektir şüphesiz. 
   
Filmin tüm kadrosu ilk filmdeki ile aynı. Joss Whedon bir kez daha hem senaryo ekibinde yer alıyor hem de filmi yönetiyor. Teknik olarak aklınıza gelebilecek her detayı en ince ayrıntısıyla sunuyor ve filmin teknolojisini daha da yukarı taşıyor. Elinde sınırsız bir bütçenin olmasının hakkını layığı ile veriyor. Bir kez daha bir aksiyon/süper kahraman filminden beklenen her şeyi buluyorsunuz Yenilmezler'in ikinici macerasında. Kısaca Whedon; muhteşem bir sinema deneyimi ile eğlenceli ve soluksuz izlenecek bir filme imza atıyor. Kaçırmayın derim...         (9/10)





Şimdi sırada Kaptan Amerika'nın 3. solo macerası var ki kadronun bir kısmını barındıran bu devam filmi de 6 Mayıs 2016'da sinemalarda olacak. Akabinde hasılat rekorları geldikçe Yenilmezler filminin devam halkaları da gelecek. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder