Seçili Fragman

22 Haziran 2011 Çarşamba

Ajda Pekkan Yaktı Geçti



Müzik dinlemeyi çok seven biri olmama rağmen asla konserleri haz etmemişimdir. Bir kere sıkış tepiş, dipdibe, zor anlaşılır bir ses olayı, vs.. yüzünden hep ön yargılı yaklaşmışımdır konser olaylarına. Eskiden bastır parayı, al VIP bileti olayları da çok uzaktı bizim için. O yüzden en güzeli TV'den izleyip CD'den dinlemekti sevdiğimiz şarkıcıları/şarkıları.


Bu durum sadece iki sanatçımız için geçerli değildir benim için. Biri Tarkan diğeri Ajda Pekkan. Ne zaman konserlerini duysam ilk günden biletimi alır, bulabilirsem en önden, ve konser zamanını iple çekerdim. Parası falanda mühim değil yeterki sahneye yakın olsun.
                             
Ajda Pekkan'a bu sene 4 kez bilet aldım 4'ü de hava muhalefetlerinden dolayı iptal oldu. 5.kez bilet alırken arkadaşlarım beni uğursuz ilan ettiler. Ve hepsi konser sabahı bulutlu havayı görünce beni arayıp küfürleri arka arkaya dizdiler. Bereket  öğleden sonra hava açtı ve konser zamanı geldi çattı..

                   
50. Bursa Festivali kapsamında düzenlenen konserde açık hava tiyatrosunun yarısı protokol biletlerinden oluşuyordu. Kalan yarısı Biletix üzerinden satılmıştı. Üstüne bir de biletsiz girenler, görevli olanların içeri gizlice soktuğu eş dost akrabalar, başkalarının yerlerine oturanlar olunca mekanda bir aşırı kalabalıklık, curcuna ve seviyesizlik hakimdi. O zaman diyorsun keşke biletler 40TL değil de 200TL olsa da daha derli toplu bir organizasyon olsa..
Neyse çıkan kavgaları geçtim (hatta biri epey büyük kavgaydı, korumalar zor ayırdı) zamanlama konusunda mükemmeliyetini koruyan Ajda Pekkan'a gelelim. Daha önce İstanbul konserinde de izlemiştim Ajda Pekkan'ı. Ve işte konserlerden karşılaştırmalı notlar:

              
- Ajda Pekkan kesinlikle İstanbul konserlerinde gösterdiği özeni Bursa konserinde göstermedi.

                 
- Performansı daha düşüktü, sahnesi süre bakımından daha kısaydı.

                
- Giysi olarak parlak altın rengi bol bir pantolon ve askılı üst tercih eden Ajda, iddialı kostümlerini yine İstanbul'a saklıyor hep. Hiç kostüm değiştirmedi. Saçlarını bir kez elleriyle karıştırdı sanki imaj yenilemek adına o kadar. (Benim çektiğim bir fotoğraf yanda mevcut)
                  
- Ne bir frikik ne de bir bacak show vardı.

                
- Arada bazı şarkılar özellikle remix olanlar ve sanırım yeni çıkacak albüm şarkıları playback gitti.
                 
- Yeni şarkıları da güzel ama. Hareketli, cıvıl cıvıl, insanı kıpır kıpır yapan cinsten.

        
- Ajda Pekkan da prompter takibi konusunda arada bir çuvalladı.

            
- Bu sefer Egemen Bağış yoktu belki ama Bursalılara da canını feda etti. "Canım feda olsun" size dedi.

            
- Milleti çoşturdu, azdırdı, kudurttu ama son selamı verip içeri geçince adetten geri gelip bir şarkı daha söylenirdi ya, onu yapmadı işte..

             
- Hadi bu festival konseriydi. Acaba Ağustostaki Bonus Kart Turnesi kapsamındaki konserinde de böyle mi olacak? Göreceğiz.. (Daha pahalı biletler tabiki)

                   
Kısaca çok eğlendim, müthiş bir konserdi yinede. Özellikle yaşına hürmeten performansına hayran kaldık. Ama şu bir gerçekki kesinlikle İstanbul konseri !! İstanbul'daki konserleri daha pahalı olduğu için mi bilinmez sanki daha bir iyi performanslar sergiliyor. Daha iyi bir sahne izlettiriyor. Peki tüm sanatçılar için geçerli mi bu? 
                 
Sonuç olarak Ajda Pekkan Bursa'yı "yakıp geçti" şarkısındaki gibi. Ve Ağustosta da bir kez daha yakmaya gelecek.. Bu sefer "ezip geçeceğinden" şüphem yok! 

Not: Fotoğrafların tamamı bize aittir. İzinsiz kullanılamaz.. :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder