Seçili Fragman

9 Haziran 2011 Perşembe

Tiyatro: Komedi

KOMEDİ 1. PERDE: Felekten Bir Gece Daha / The Hangover: Part II
              
The Hangover / Felekten Bir Gece filmi 2009 yılında vizyona girdiğinde beklenmeyen bir gişe başarısına imza attı. Hatta daha ilk film gösterimden kalkmadan devam filminin hazırlıkları başlamıştı. Nitekim ilk filmden tam 2 sene sonra The Hangover: Part II ülkemizde Felekten Bir Gece Daha ismi ile vizyona girdi. 
                   
Filmin ana kadrosu ilk filmle tamamen aynı. Tabi yeni karakterleri canlandıran yeni oyuncuların katkısı ile film daha da zenginleşmiş. Usta oyuncu Paul Giamatti ve Teddy rolü ile Oscar ödüllü yönetmen Ang Lee’nin oğlu Mason Lee filmin sürprizlerinden.

Konu olarak da ilk filmin izinden ilerleyen bu devam filminde karakterlerimiz yine bir bekarlığa veda partisinde kendilerini kaybedip neler yaşadıklarını hatırlamaya çalışacaklar. Yetişilmesi gereken bir düğün, üstüne kaybedilen bir kayınbirader ile komik bir macera sunuyor bu filmde aynı ilk bölümde olduğu gibi. Filmler arasındaki tek fark; devam filminin Las Vegas yerine Tayland’da geçiyor oluşu.
              
Yönetmen Todd Phillips’in kendini tekrar ettiği bu film iki sene önceki eğlenceyi biraz daha “hardcore” bir biçimde sunuyor. Peki ne kadar başarılı oluyor? Açıkçası ilk filmi bilenler için pek sürpriz gelmeyecektir ama yine de iğrençlikler komedisine sırtını yaslayarak izleyicileri kahkahaya boğan seri, bir şekilde amacına ulaşıyor.
                 
Tüm küfürlü içeriğiyle, iğrenç komedisiyle film kendini bir şekilde izlettiriyor ve eğlendiriyor. Tabii ki her devam filmi gibi ilkinin gölgesinde kalıyor. İzlemesi biraz cesaret isteyen filme bilet almadan önce içeriğine bir kez daha göz atmanızda fayda var. Zira ilk filmi sevenlerin bayılarak izleyeceği bir devam filmi Felekten Bir Gece Daha (7/10) Hemen bir not belirteyim: Maliyetini sadece iki günde çıkaran bu filmin vizyonu devam ederken, yapımcılar üçüncü film için kolları sıvamış bulunmakta.
            
                    
KOMEDİ 2. PERDE: Ödünç Sevgili / Something Borrowed  
             
Geçen hafta vizyona giren Hollywood romantik-komedisi Ödünç Sevgili / Something Borrowed çok satan bir roman uyarlaması. Başrollerini Kate Hudson, Ginnifer Goodwin, Colin Egglesfield ve John Krasinski gibi göze hitap eden oyuncuların paylaştığı film maalesefki klişelerden öteye geçemiyor.
               
Özellikle hep aynı karakterlerde gördüğümüz kadın başroller, önümüze hiç farklı bir şey sunmuyor. Aynı durum erkek oyuncular içinde geçerli. Bu yüzden ahım şahım bir oyunculuk beklemek hata olur. Kate Hudson her zamanki gibi çılgın bir kadınken Ginnifer Goodwin ise sanki Erkekler Ne Söyler, Kadınlar Ne Anlar filmindeki karakterini bir adım öteye taşımış.
                 
Konu olarak yeni bir “en iyi arkadaşım evleniyor” filmi dersek yalan olmaz. Nitekim hoşlandığı erkeği en yakın kız arkadaşına kaptıran Rachel’in yer yer komik hikayesine tanık oluyoruz 100 dakika boyunca.
             
Çok basit ve bilindik bir konunun klişelerle dolu olmasına rağmen izleyiciyi eğlendiren bir yönü olduğu da kesin. Tipik bir romantik komedi tadında, sonu tahmin edilebilir bir film Ödünç Sevgili. Fazla bir beklenti olmadan izlendiğinde pozitif düşüncelerle filmden çıkacağınızı söyleyebilirim. Romantik komedi sevenleri salonlara çekecek ve türü konusunda şuan vizyonda başka alternatifi olmadığını göz önünde bulundurursak, izlendiğine pişman etmeyen bir film olacaktır. (6/10)
                
Sonuç olarak biri romantikliği ile öne çıkan iki yeni komedi filmi var vizyonda. İkisininde hitap ettiği kitle farklı. İkiside iyi vakit geçirmek için doğru seçimler. Ayrıca Karayip Korsanları'nın da başka bir seçenek olduğunu unutmamakta fayda var.. Kısaca; komedi severler yaşadı bu hafta..


                                                      
İyi seyirler..

Ali Erman AKYÜZ BRUEGGEN
alierman.akyuz@sinemabursa.com
http://twitter.com/SinemaBursa
http://twitter.com/aLi_eRMaN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder