Seçili Fragman

9 Haziran 2011 Perşembe

Korsanlar Geliyoorrr..

Korsanlar beyazperdeyi bir kez daha işgal ediyor. Karayip Korsanları 4. macerası ile 19 Mayıs tatilini fırsat bilip tüm dünyadan 1 gün önce ülkemizde vizyona çıkıyor.
                           
İlk filmin başarısından sonra Disney'in Karayip Korsanları'nı bir üçlemeye dönüştürmesi kaçınılmazdı. Aynı kadro ile gişe başarısının katlanarak artması, 2. ve 3. filmlerde kasaları doldururken seyirciye de eğlenceli ama giderek karmaşıklaşan hikayeler sunmuştu. Sonuçta Karayip Korsanları üçlemesi yönetmen Gore Verbinski'nin beyazperdede korsanları tekrar dirilten başarılı bir çalışması olmuştu.

                     
4. Karayip Korsanları filmi ise yeni bir yönetmene emanet. Chicago ve Nine gibi müzikallere imza atmış Rob Marshall bu sefer kamera arkasında yerini alıyor. Kadroda asıl çiftimiz (Keira Knightley ve Orlando Bloom) maalesef yok. Böylelikle konu daha çok Jack Sparrow ve evliliğin eşiğinden döndüğü eski sevgilisi Angelica çevresinde gelişiyor. Serinin eski büyüsünden hiç bir şey kaybetmeyen Karayip Korsanları: Gizemli Denizlerde yine eğlenceli bir yol hikayesi sunuyor seyirciye. Gençlik Pınarı'nı bulmak için yola çıkan iki eski rakip Jack Sparrow ve Kaptan Barbossa birbirleri ile mücadele ederken bir yandan da İspanyollara ve zamana karşı da bir mücadele vermek zorunda kalırlar.
                               
Şunu belirtmeliyim ki Karayip Korsanları'da sinemada eğlence için seyredilebilecek, hiç bir sinematografi gözetilmeksizin izlenmesi gereken yapımlardan biri. Bayrağı devralan Rob Marshall bunun altından başarı ile kalkıyor. İlk 3 filmin barındırdığı her şey bu filmde de var ama korsan filmi denince akla gelen gemilerin savaştığı sahneler bu filmde atlanmış gibi. Oyunculuklar başarılı, konu eğlenceli olunca ister önceki filmler izlenmiş olsun, ister izlenmemiş olsun bilete ödenen paranın hakkını veren bir film olmuş.
                            
İlk 3 filmden farklı olarak bu filmi 3 boyutlu izlemek te mümkün. Birkaç sahne hariç, 3. boyutun derinlik hissi ile sağlandığı bu film, vizyonu devam eden Thor gibi bir başarısızlık örneği değil bu konuda. Her ne kadar ağır gözlüklerle 137 dakika zorlandırsa da izleyiciyi biraz, filmin akıcılığı bunu elage ediyor diyebiliriz.
                         
Sonuç olarak vaadini yerine getiren, yer yer komik, yer yer heyecanlı ama baştan sona eğlenceli bir yapım Karayip Korsanları: Gizemli Denizlerde. (8.5/10)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder