Seçili Fragman

20 Eylül 2011 Salı

Bademli'nin İçinde Bir "Bademiçi"

En sonunda Bursa'nın 1 numaralı lezzet mekanını buldum: Bademiçi. Bursa'daki restaurantların çoğunu bizzat kendim gezmiş ve yemeklerini tatmış biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki Bursa'nın en lezzetli, en gösterişli buna rağmen en makul fiyatlı restaurantı burası.
                
Usta şef Ömür Akkor'u duymayan var mı hala bilemiyorum ama kendisi Türkiye, hatta dünya çapında ismini duyurmuş bir şef. İkiz kardeşi ve ailesi ile birlikte uzun yıllardır Bursa'da yaşıyor. Bursa'nın şanslı olduğu nadir konulardan biri de bu olsa gerek. Herkes büyük şehirlere, oraya buraya giderken Ömür Akkor Bursa'da yeni restaurantı Bademiçi'ni, daha yeni açtı. 
                
Yemek yemenin bir kültür, sunumunun bir sanat olduğunu düşünürsek doğru adres kesinlikle Bademiçi. Daha yeni açılmış bir mekan ve ayın da Ramazan olduğunu göz önünde bulundurursak gerçekten riskli ve bir o kadar da iddialı bu dönem restaurantlar için. Özellikle iftar saatinde tüm masalara aynı anda servis yapabilmeyi kaç mekan becerebiliyor? Şurası bir gerçek ki Bademiçi bu konuda uzman ve güler yüzlü personeli ile bir adım öne çıkıyor.
               
Sevgili Bilçin Hocamız ve havarileri bizler, aylık olağan görüşmemizi bugün Bademiçi Restaurant'ta iftar eşliğinde yapmaya karar verdik. Her gün farklı bir iftar menüsünün sunulduğu mekanda hiç tatmadığınız mezeler, ana yemekler ve tatlılar mevcut. Yemek esnasında mezelerin içindeki farklı lezzetlerin kaynağını tahmin etmeye çalıştık. Gurme arkadaşlarımızdan Ahu, Mahmut ve mekanın daimi müdavimlerinden Bilçin Hocamız bu konuda ne kadar usta olduklarını kanıtladılar bize bir kez daha. Siz hiç hayatınızda Kilis kebabı, ham buğday(firik) üzeri kaburga yemiş miydiniz? Ben ilk defa bugün yedim. Ve finalde favorim, Bursa'da başka hiç bir yerde bulamadığım Cennet Çamuru vardı. Aylarca facebook ve twitter üzerinden Cennet Çamuru istediğimi hatırlarsınız. Bu gece 2.5 porsiyon yedim itiraf ediyorum.
              
          
Bademiçi Restaurant yer olarak Bademli'nin tam içinde. Şaypa Gurme Mağazası'nın üst katında 3 tarafı açık, geniş ve ferah bir mekan. Heleki güzel havalarda tepesi açıldığında müthiş oluyor. Yemek üstüne içtiğimiz bir fincan kahvenin lezzetini es geçmeyeceğim. Biz ne mekanlar gördük iftarda "herkes isterse yetiştiremeyiz" deyip kahve servisi yapmayı reddeden... (Bahsettiğim yer Otantik Gemi Restaurant maalesef) 
                 
Sonuç olarak Bursa böyle bir mekana kavuştuğu için çok şanslı. Herkese gözüm kapalı tavsiye edebilirim. Gerek ramazanda iftar için, gerekse ramazandan sonrası için, birinci sınıf bir restaurant Bademiçi. Bizler müdavimi olduk bile, haftada bir oradayız. Her yer OUT Bademiçi IN şuan Bursa'da. Bence rezervasyon için elinizi çabuk tutun. Yer bulması gün geçtikçe zorlaşacak gibi..

Rezervasyon Tel: 0(224) 549 00 81

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder