Seçili Fragman

23 Haziran 2012 Cumartesi

1/2 Kat Aksiyon, 1/2 Kat Terör, Aynı Memeler: Pirana 3DD

2 yıl önce vizyona giren Pirana 3D'yi büyük umutlarla izlemiştim. Çünkü korku filmlerinin ustası olmasına ramak kalmış bir isim Alexandre Aja oturuyordu yönetmenlik koltuğunda. Nitekim çok fazla da hayal kırıklığına uğramamıştım. 80'ler B tipi korku filmlerini bir nevi ti'ye alıyordu Piranha 3D. Bu yüzden Tür Sineması'nın iyi sayılabilecek örneklerinden biri olarak sinema tarihinde yerini aldı. Tabii bu filme izle-unut mantığı ile yaklaşan büyük bir kesim, filmi hiç beğenmedi ve yerden yere vurdu. Sonuçta Pirana 3D'yi seven çok küçük bir kitle için stüdyo tarafından bir devam filmi geldi; Piranha 3DD...
   
Devam filminin sloganı; iki kat aksiyon, iki kat terör, iki kat silikon.. 3D'yi 3DD olarak gösterip silikonlu göğüs ölçüleri olan DD bedeni bu şekilde filmin ismine entegre etmek pek yaratıcı gözükmesede ilk filmin hatrına iki kat beklenti ile filmi izlemeye koyulduk. Sonucun hüsran olacağından şüphem yoktu nedense.. 
     
Ucuz gerilim taktikleri ile başlangıç yapan film, ne idüğü belirsiz efekt harikası (!) piranaların Victoria Gölü ile bağlantısı olmayan Cross gölüne tuhaf (!) bir yöntemle transfer olmasıyla devam ediyor. Bir kaç benzer gerilimli sahneden sonra müthiş (!) final tabii ki toplu katliam ile oluyor. Ama bu sefer gölde değil, yeni açılan su parkında.. 
    
Filmin içindeki sorunlu üvey babadan, David Hasselhoff'un karizmayı çizdirişinden, gereksiz klişelikte bir aşk üçgeninden (kızın loser çocuğu senelerdir gay sanması, eski sevgili oğlanın p*ç tavırlarına rağmen ödlek bişey çıkması, gay sanılan loser çocuğun sonunda esas kızı kapması) ve hiç çıplak gösterilmeyen küçük memeli başroldeki kızımızın insanları kurtarma çabalarından bahsetmeye gerek yok kesinlikle. Peki neden bu kız başrol? Çünkü çok sevgili piranalar onu bunu katur kutur yerken bizim kızın hızına yetişemiyorlar. Ne hikmetse hiç yakalayamıyorlar. Habire suya girip çıkan bu kıza hiç denk gelmiyor.. Saçmalıkta son noktalar.. 
   
     
Yeniden çevrim tadında olan bu devam filmi yaratıcılıktan uzak, ucuz bir kopyadan öteye geçemiyor ne yazıkki. Yani afişte vaad edilen 2 kat zımbırtılar bile ilk filmin gerisinde kalıyor. Bariz bir şekilde kendini belli eden sansürlü sahne ise belliki bizim sinamalarımıza has bir durum. Her ne kadar gereksiz ve saçma bir sahne olsada sansür kelimesine inat ister istemez gıcık oluyor insan. (Birde kocaman 18+ ibaresi var afişte, daha ne sansür uyguluyorsunuz!!) Eğer sansürü uygulayan dağıtımcıysa, bastırdığı afişi rulo yapıp iade ediyorum kendilerine!! Kısaca afiş ile insan kandırma stratejisinin son örneği; Pirana 3DD.
    
3 boyutlu sahnelere gelirsek; tam bir facia. Tamam bir kaç sahnede perdeden fırlayan piranalara, mızraklara şahitlik edebilirsiniz ama bu ucuz ve bayat görsellikle seyirciyi kandırmak olmuyor artık. Yorucu gelen bulanmalar, 3 boyutlu olamayan altyazı ile görüntülerin çelişmesi falan görsel açıdan da filmi ilk filmin gölgesinde bırakıyor. B tipi film yapalım derken işin b*kunu çıkarıp saçma ötesi bir senaryo ile gerçek dışı ve ciddiyetsiz sahnelere imza atmak ise filmi ne yazıkki vasat olmaktan öteye geçiremiyor. 
     
Morali çok bozuk olan kızın birden seks yapasının gelişi (ki ilk defa yapacak bunu), ilişki esnasında içinde yaşayan (!) pirananın elemanın ç*künü yemesi falan.. Yok artık ya.. Tabiri caizse resmen t****k geçiyorlar sinema seyircisi ile.. Zaten filmi ittire ittire anca 1 saat 10 dakika sürdürebilmişler (Bu süreye her sahnenin geçişindeki su altı yosun görüntüleride dahil), son kalan kısmı gereksiz reklam, çekim hatası, vs. ile doldurmayı seçmişler ki o esnada salonda pek kimse kalmıyor.. Daha söylenecek bir sürü negatif cümleler var filmle ilgili inanın yaz yaz bitmez.. Christopher Lloyd gibi bir isme bile yazık böyle bir filmde adı geçtiği için.
     
Sonuç olarak; parodi tadında, Kelly Brook'u bile olmayan bu erotik, gerilim, korku, KOMEDİ filmine sırf birkaç dakikalığına gösterilen 2-3 silikonlu meme için para vermeye değer mi? Kesinlikle hayır.. Evde izlemeye bile gerek yok. Siz siz olun maksimum Pirana 3D ile yetinmeye bakın, bu filmi yok sayın.. (2/10)
     
Not: Puanımı sadece DD göğüslere ve 2 kat vaatte bulunan afişe uyum sağlaması için veriyorum. Yoksa bu kadar bile etmeyeceğini biliyorum. Ayrıca kalabalık grup halinde seyredilirse tam çerezlik, geyik ve eğlenceli bir film olabilir.. O zaman filme +1 puan daha ilave edilebilir.. (Pirana 3D'nin sayfası için tıklayınız.)
    
    
18 yaşından büyükler aşağıdaki fragmanı da izleyebilir.. 
    

1 yorum:

  1. hayatımda seyrettıgım en sacma sapan fılmdı fılmı ınat ettım bıtırdım karasımsektekı mıchael neydı ole

    YanıtlaSil