Seçili Fragman

11 Haziran 2012 Pazartesi

Madagaskar'dan Avrupa'ya

Perşembe akşamı 'Movie Night' etkinliği yaparken evde, özel bir davet aldım arkadaşımdan: Ertesi gün Madagaskar serisinin 3. filmi Madagascar 3: Europe's Most Wanted vizyona girecekti ve film vizyona girmeden bir gün önce, yani perşembe gecesi, kendileri için özel bir gösterim yapacaklarmış.. Böyle bir teklife kim hayır diyebilirdi ki? Salonda oynayan Prometheus'un bitmesini beklediğimiz için filmi izlemeye gece 12 civarında başladık biz 7 kişi.. Tamamen gülmeye ve eğlenmeye programlıydık ki bu da seyrimizi iki kat keyifli hale getirdi..
    
Madagaskar serisi hiç bir zaman favorim olmamıştır. İlk iki filmi kahkahalarla izlememe rağmen karakterleri pek sevememiştim. Ama içerisindeki Psikopat Penguenler'i ayrı tutuyorum. Zaten kendi ayrı çizgi dizileri bulunan bu Penguenlerin, serinin filmlerini sürükleyici kılan başlıca karakterler oldukları ortada. Tüm animasyonlarda böyle bir durum yok mu? Sonuçta bir Buz Devri veya Disney/Pixar animasyonları gibi değildi ama yine de hatrı sayılır bir kitleye hitap eden bu animasyon serisi, yapımcıların cebini doldurdukça devam edecek görünüyordu.
    
New York Hayvanat Bahçesi'nin ev sahipleri Aslan Alex, Zebra Marty, Zürafa Melman ve Hipopotam Gloria ilk filmde Afrika yerine Madagaskar Adası'na gitmişler, ikinci filmde Afrika'ya ve şimdide evlerine dönmek üzere Avrupa üzerinden yola çıkmışlardır. Yolculuk yine Penguenlerin çizdiği rota üzerinden ilerlerken bir sirke katılan ekip, peşlerindeki kötü polisler ile çılgın bir maceraya dalarlar. Çok basit, bir o kadar saçma olan bu konu / senaryodan, ki serinin 3. filmi artık bu, daha ne beklenir?
    
Film başladığı ilk dakikadan itibaren seyirciyi içine çekiyor ve kahkahalara boğuyor şüphesiz. Sahnelerin çok hızlı bir şekilde akması filmin temposunu yükseltirken görsel açıdan biraz yorucu olabiliyor. Özellikle Penguenler filmi kurtaran asıl karakterler bence. Ne yapsalar gülüyorsunuz çünkü. Hem 2 boyutlu hem de 3 boyutlu olarak vizyonda olan Madagaskar 3'ü kesinlikle 3D olarak tercih etmenizi öneririm. Nitekim 3 boyut kendini epey bir hissettiriyor film boyunca. Özellikle karakterlerin, objelerin, vs. perdeden öne çıkması görselliği arttıran diğer bir etmen. Bu arada filmin çok renkli olduğunu da belirteyim.. 
     
      
Hazır karneler alınmışken tüm minik izleyicilerin ve içindeki çocuğu koruyan büyüklerin eğleneceğinin garantisini veririm. Türü içerisinde vasat olmasına rağmen vaad ettiği eğlenceyi sonuna kadar sağlayan Madagaskar 3: Avrupa'nın En Çok Arananları, 1.5 saatlik bir kahkaha terapisi gibi.. 29 Haziran'da vizyona girecek olan Buz Devri 4: Kıtalar Ayrılıyor için beklentim daha yüksek ama..  (7.5/10)
     


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder