Seçili Fragman

19 Temmuz 2012 Perşembe

Kamuran Hoca İş Başında


Magazinsel reklamı bolca yapılan Kötü Öğretmen / Bad Teacher filmi geçen yıl ülkemizde vizyona girmişti ve şimdi ev sinemasında da yerini aldı. Amerika'da yakaladığı gişe başarısında iki başrol oyuncusunun etkisi yüksek olsada komedi dalında beklentileri az da olsa karşılayan bir film.
     
Filmin başrollerinde gerçek hayatta eski sevgili olan Cameron Diaz ve Justin Timberlake var. Nitekim bu durum filmin reklamına epey katkıda bulunuyor. Yan rollerdeki Jason Segel ve Lucy Punch'ın performansları ise daha iyi açıkçası.
     

Konusu; hayattaki en büyük hedefi zengin bir koca ile evlenip rahat bir hayat sürmek olan öğretmen Elizabeth, okula yeni gelen "zengin" öğretmen Scott'un aklını başından, ancak 10bin $ karşılığı yaptıracağı göğüs estetiği ile alabileceğini düşünmektedir. Bunun için de yapamayacağı hiç bir şey yoktur. Yer yer uyuşturucu kullanan, derste sarhoş olup uyuklayan, karşı sınıfın öğretmeni Amy ile yarışmayı da ihmal etmeyen Elizabeth'in öğretmenliği bir yandan eğlendirirken diğer yandan Cameron Diaz'ın müthiş fiziği ile de dikkat çekiyor.
     

Filmin senaryosu aslında çok zayıf ve basit. Çerezlik komedi diye tabir edebileceğimiz, tek seyirlik bir film Kötü Öğretmen. Komedi denince kahkahalarla gülünecek bir film diye düşünüyor insan ama ancak kıkırdatmakla yetiniyor. Sırtını genelde klişere yaslıyor film ve izlerken "Ben bu sahneyi daha önce bir yerlerde görmüştüm" diyebiliyorsunuz. Mesela araba yıkama sahnesi, ya da ofiste baştan çıkarma sahnesi.. Yan karakterlerin fazlaca havada kaldığı ve bütünlüğün olmadığı film bir çok abartıyı da bünyesinde barındırıyor. "Yok artık" dedirten cinsten kısımlar ve saçmalıklarla dolu senaryo bir noktadan sonra filmin gerçekçiliğini kaybetmesine neden oluyor.
     
Tüm bunlara rağmen seyircisine vaad ettiğini vermeyi de ihmal etmiyor film. Gülümsetiyor, güldürüyor. Özellikle orta okul, lise tayfası öğrencilerin filmin hedef kitlesinde bulunduğunu söyleyebiliriz. Cameron Diaz'ın kusursuz fiziğini (her ne kadar küçük göğüsleri olsada) kullanmayı ihmal etmediği bu filmde yer yer ağır küfürler (tabii ingilizce) ve ilginç sevişme sahnesi yaş sınırını 13A 'ya 
çeken unsurlar. (13 yaşından küçüklerin ailesi ile izlemesi (!?!) uygun görülen bir film.) 
       
Kısaca, Kötü Öğretmen / Bad Teacher, çok başarılı olmasa da Cameron Diaz için şans tanınabilecek bir film. Yine de çok daha iyileri yok mu? Kesinlikle var.. (5.5/10)


        

1 yorum:

  1. gec kalmadınmı ya... film cıkalı aylar oldu formdan dusuyosun hocam

    YanıtlaSil