Seçili Fragman

20 Temmuz 2012 Cuma

'12 Yazlık Sinema #1: All Good Things - Gizemli ve Gerçek

Şu işsiz güçsüz hayatımdaki en büyük hobilerimden biri olan film izlemeyi, Ramazan süresince de gerçekleştirmeye devam ediyorum. Geçen sene arkadaşımdan çorladığım 'Yazlık Sinema' konseptime bu yazda devam ediyorum ve hemen hemen her gün evde bir filmi izleyip fırsat bulunca yazıyorum. Bu sıcak Ramazan günlerinde evde serin serin otururken yapılabilecek en güzel vakit geçirme yöntemi bence.. 
    
2012 yılının ilk Yazlık Sinema filmim 2010 yapımı Güzel Günler / All Good Things. Başrollerinde genç ve yetenekli iki isim; Ryan Gosling ve Kirsten Dunst'ın olduğu gizemli bir drama. Bu arada filmin detaylarına girmeden önce konunun gerçek bir hikayeden uyarlandığını da belirteyim.
    
David Marks (Ryan Gosling) Manhattan emlak kralının büyük oğludur. Babasının zoruyla aile şirketlerinde 'pis' işleri yapmakla görevlendirilir. Bunun altında çocukken yaşadığı trajedi de yatmaktadır. 1971 yılında bir gün Katie ile tanışırlar, aşık olurlar ve evlenirler. Fakat David'in  geçmişi ne yazıkki bu evliliğin üzerine kabus gibi çöker.. 1982 yılındaki olaydan sonra David'in hayatı bambaşka bir yön alır.
     
Film her ne kadar romantik öğeler barındırsada aslında gizemli bir drama. 2000'li yıllarda bir mahkeme sahnesi ile başlıyor film ve makyajla başarılı bir şekilde yaşlandırılmış Ryan Gosling'i sanık sandelyesinde görüyoruz. Bu noktadan itibaren film sorular sormaya başlıyor ve yanıtları merak ediyorsunuz. Bunun içerisinde yer alan romantizm aslında merakı arttırıyor ve çiftin hayatından kesitleri, ilişkilerini, evliliklerini izliyoruz. Filmin ikinci yarısında ise bazı sorular cevabını bulurken hafif gerilim dozu artan bir drama tanıklık ediyoruz. Şaşırtıyor ama yormuyor. Merak ettiriyor ama ters köşe yapmıyor..
     
Filmin oyunculukları çok başarılı. Özellikle Kristen Dunst'ın en iyi performanslarından biri olduğunu söyleyebilirim. Zaten Ryan Gosling'in geçen sene vizyona giren filmlerdeki performanslarını gördüyseniz bu filmde de ne kadar iyi bir karakter imajı çizdiğini görecekseniz. Gerek gençken gerekse yaşlıyken..
     
Senaryo zaten gerçek bir hikayeye dayanıyor; New York tarihinin en meşhur davalarından biri ve emlak kralı Robert Durst'ın hikayesi. Gerçek deliller, dava kayıtları ve spekülasyonların kurgulanması ile ortaya çıkan senaryo aslında gayet başarılı ama anlatım biraz sıkıntılı. Buna bağlı olarak filmin kurgusunun da zayıf kaldığını söyleyebilirim. Yinede izlemesi, anlaması ve tahmin edilebilirliği kolay bir film. Hatta göründüğünden, beklenenden daha iyi bir film All Good Things. Film ismini Marks çiftinin bir ara işlettikleri dükkanın isminden alıyor. Gerçek hayatta Durstların dükkanının ismide bu. Ayrıca bir söylentiye göre hikayeye konu olan Robert Durst filmin setini ziyaret etmiş ve uzakan çekimleri izlemiş. Sürprizleri bozmamak adına detaylara çok girmedim ama izlemenizi tavsiye ederim. Heleki gizemli hikayeleri seviyorsanız..
      
    
All Good Things 2010 yılının Aralık ayında ABD'de kısıtlı bir vizyon şansı buldu. Ülkemizde ise sinemalara uğramadan Kanal D Home Video tarafından DVD piyasasına sunuldu. Şuan bir D&R'a gitseniz 5 TL'lik DVD reyonunda bulabilirsiniz.  (7.5/10)
     



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder