Seçili Fragman

5 Ağustos 2012 Pazar

Ramazan'a Özel "Bademiçi"

Bademli'deki lezzet mekanı Bademiçi geçenlerde 1 yaşını doldurdu. Yani son bir senedir Bursalılar Güneydoğu Anadolu ve Orta Doğu'nun eşsiz lezzetlerini tadma şerefine nail oluyorlar. Düzenli olarak gittiğim bu mekanda zaman zaman Bursa'ya gelen misafirlerimi de ağırlıyorum. Herkesin merak ettiği soru şu: Bu kadar lezzetli yemeklerin sırrı ne? Tabii ki usta şef Ömür Akkor. Çoğu kişi zaten televizyon programlarından aşina bu isme. Ayrıca kendisi, İş Bankası Yayınları'nda çıkan, ödüllü Bursa Mutfağı kitabının yazarı. Bu kitap için Bursa'yı köy köy, karış karış dolaşmış ve unutulmaya yüz tutmuş lezzetleri tekrar gün yüzünde çıkarmış Ömür. Şimdi ise sadece televizyonda ve reklamlarda boy göstermiyor, Bademiçi'nin her detayıyla da bizzat kendisi ilgileniyor.         

Geçen yıl bir kaç sefer iftar yemeğine gitmiştik yeni açılan Bademiçi'ne. Ve Bademli'nin İçinde Bir Bademiçi yazımda bu tecrübeyi kaleme almıştım. Yıl boyu her fırsatta vazgeçilmez mekanımız olan Bademiçi, iftar içinde ilk tercihimizdi tabii ki. Ramazandan ramazana neler değişmişti acaba? Öncelikle şunu belirtmeliyim; bir restaurantın kalitesi bu ramazan döneminde belli oluyor en çok. Yüzlerce insana aynı anda sıcak yemek servis etmek kolay iş değil. Ve bu konuda Bademiçi farkını ortaya koyuyor. Bunda başta Ömür Akkor olmak üzere güler yüzlü ve hızlı personelin de katkısı çok yüksek. Ömür sadece mutfak kısmında yer almıyor Bademiçi'nde. Kendisini zaman zaman servis yapan personellerin arasında elinde bir kaç tabakla, bazen misafirlerle sohbet ederken görmek mümkün. Restaurantın alt katındaki Gurme marketten özenle bir şeyler seçerken bile yakalayabilirsiniz kendisini. Kısaca Bademiçi'nin B'sinden İ'sine kadar her noktasında parmağı var. Ve herşey ile titizlikle ilgileniyor.
      
Mekanın dekorasyonu ise muhteşem. Duvarda yer alan gerçek el yapımı çiniler olağanüstü. İnsanın alıp evine götüresi geliyor ama onun yerine bir şişe, Ömür'ün bizzat kendisinin hazırladığı meyveli sodayı, arkadaş kontenjanından kapmak daha cazip geldi.. Yemeklerin çok iddialı ve Bursa'da başka yerde bulamayacağınız lezzette olduğunu bir kez daha söylememe gerek yok sanırım. Ali Nazik ve Cennet Çamuru benim favorim. Bu arada Cennet Çamuru'nu tek geçiyorum.. Herkesin 'Ölmeden Önce Tadılması Gereken Lezzetler' listesinde bulunması gereken bir tatlı. 
      
Kısaca Bademiçi, Ramazan'da da muhteşem.. Her gün farklı bir iftar menüsü var. Ama final hep muhteşem Cennet Çamuru ile. Mekana sıcak ve samimi bir atmosfer hakim. Sanki Ömür'e misafirliğe gitmiş gibi.. Masalara şöyle bir bakıyorsunuz, herkesin yüzü gülüyor. Herkes başta yemekler olmak üzere herşeyden memnun görünüyor. Diğer mekanlar gibi Ramazan'ın anlamıyla çelişip öyle çatlayana kadar yemiyorsunuz. Tam dozunda, mideniz bayram ederek ayrılıyorsunuz bu mekandan.. Bademiçi'ni Ramazan'da kaçırmayın.. 


Rezervasyon Tel: 0(224) 549 00 81 

Bademiçin hakkında detaylı bilgi için www.bademici.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder