Seçili Fragman

8 Nisan 2012 Pazar

Amerikan Pastası'nın Son Dilimi: Buluşma

99 yılında, liseye başlamış yeni ergenler olarak izlediğimiz Amerikan Pastası filminin yeri çok ayrıdır bizler için. Daha 15 yaşındayız ve perdede 18 yaşındaki tiplerin bekaretlerini kayabedebilmek için nasıl kırk takla attığını izliyoruz.. Sınıfça okulu kırıp, kızlı erkekli izlediğimiz bu film, o yaşlardaki her genç için izlenmesi gereken ideal komedi filmiydi. Belden aşağı esprilerin had safhada olduğu, bolca seksi içerik ve çıplaklık ile Amerikan gençliğini yansıtan en sert duruşlu filmlerden biriydi nitekim. Gişede de çok başarılı olunca bu film, ikişer sene arayla iki devam filmi daha geldi.. İkinci filmde maceraya devam eden aynı ekip, üçüncü filmde ise baş karakterler Jim ve Michelle'in düğünü için bir araya geliyordu. Bu filmden sonra video piyasası için çekilen Amerikan Pastası filmleri, Jim'in babası hariç kimseyi kadroda bulundurmuyordu ama asıl geri dönüş 2012 yılında, şimdi yapılıyor.. Amerikan Pastası: Buluşma / American Reunion 9 senenin ardından aynı ekibi, son dilim için tekrar toplarlıyor.
   
Asıl üçlemeyi sinemada izlemiş biri olarak geçen yıl yeni bir Amerikan Pastası filmi geleceğini okuduğumda az biraz meraklanmıştım. Belki favori filmlerim arasına giremez hiçbiri ama her zaman çerezlik izlediğim iğrenç komediler serimin başında yer alır Amerikan Pastaları. Bir de ilk iki filmden sonra 'Değişim Öğrencisi' olarak hemen hemen aynı deneyimi bizzat bir Amerikan devlet okulunda yaşayınca, bu filmlerin çoğunlukla gerçeği yansıttığına tanık olmuş ve daha çok sever olmuştum. Seneye Amerika'da okuduğum lisenin düzenleyeceği 10. yıl mezunlar buluşmasına katılacak biri olarak da bu filmi izlememek olmazdı.
                         
                    
Karşımızda tamamen serinin izinden giden, yine belden aşağı esprilerin bolca bulunduğu, çıplaklığın bir doz yukarı taşındığı ve komedinin daha da katlandığı çerezlik bir film duruyor. Lise mezuniyetlerinden 13 yıl sonra kahramanlarımızın hepsi hayat koşuşuturmacası içinde farklı yerlere savrulmuşlardır. Jim ve Michelle evlenmiş, çoluk çocuğa karışmıştır. Vicky ve Kevin ayrılmış, Kevin başka biriyle evlenmiş, Vicky ise kariyer peşinde koşmaktadır. Stifler her zamanki sululuğu ile hayatına devam etmeye çalışmaktadır. Heather ve Oz (üçüncü filmde yer almayan asıl çiftlerden) hayattan beklentilerinin farklı olması yüzünden ayrılmışlar.. Kısaca herkes, hepimiz gibi hayat mücadelesine girişmiştir. Ve tekrar, lise mezuniyet buluşması için herkes East Great Falls'a geri döner.. Jim'in babası ve efsane MILF Stifler'ın annesine bir MILF* daha ekleniyor ki tüm salonu kahkahaya boğuyor bu yaşı ilerlemiş tipler..
                      
Yönetmenlik koltuğunda Harold & Kumar filmleri ile komedinin üstesinden rahatça gelebilen bir ikili, Jon Hurwitz ve Hayden Schlossberg oturuyor. Ayrıca senaryo da bu ikilinin elinden çıkma. Tam da serinin ruhuna uygun bir çalışmaya imza atıyorlar. Zaten oyuncuları artık karakter olarak benimsemiş seyircilere düşende sadece izleyip gülmek oluyor.. Bu güldüren sahneler tek tek saymakla bitmez burda. Filmin başladığı ilk saniyeden itibaren başlayan komedi fırtınası filmin sonuna kadar devam ediyor. Hatta bitiş jeneriği başlayıp ışıklar yanınca bile çıkmayın, bomba bir final ile nokta konuyor filme.
                             
Önce Titanik 3D, üstüne son Amerikan Pastası filmi ile bu hafta dağıtımcılar bize resmen nostalji yaşatıyorlar. İki filmide izlerken aklıma hep orta okul-lise yıllarım geldi. Kısa süreli bir zaman yolculuğu yaptım bu vesile ile. Özellikle Amerikan Pastası: Buluşma'dan çıkarken gülmekten yanak kaslarımın ağrıdığını söyleyebilirim. Umduğumdan fazlasını buldum açıkçası; baştan sona komedi. Tabi filmdeki karakterler gibi bizim de yaşlanıyor olmamız bir nevi 'acı gerçek' kısmı. Ama herkesin harcı değildir bu tip filmleri izleyebilmek. Aile ile izlenmemesi gerektiğini belirtmeme gerek yok sanırım. Eğer serinin fanatiğiyseniz ve belden aşağı komedileri seviyorsanız kesinlikle kaçırmamanızı öneririm. Yazımı afişteki slogan gibi bitireyim: Son dilim en güzelidir..  (8.5/10)




* MILF: Bilmeyenler için belirteyim İngilizce'den Türkçe'mize de geçmiş erotik / pornografik bir tabir.. Açılımı: Mother I'd Like to Fuck yani 'sevişmek istenilen anne'





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder