Seçili Fragman

26 Kasım 2012 Pazartesi

Yakında: Kayıp Balık Nemo 3D


KAYIP BALIK NEMO 3D / FINDING NEMO (Disney Digital 3D™)
DISNEY•PIXAR
    
Tür: Animasyon/Komedi/Macera
Seslendirme Sanatçıları: Albert Brooks, Ellen DeGeneres, Alexander Gould, Willem Dafoe, Brad Garrett, Allison Janney, Austin Pendleton, Stephen Root, Vicki Lewis, Joe Ranft, Geoffrey Rush, Elizabeth Perkins, Andrew Stanton, Bob Peterson.
Yönetmen: Andrew Stanton
Ortak Yönetmen: Lee Unkrich
Yapımcı: Graham Walters
Sorumlu Yapımcı: John Lasseter
Özgün Hikâye: Andrew Stanton
Senaryo: Andrew Stanton, Bob Peterson and David Reynolds
Müzik: Thomas Newman
      
Oscar® ödüllü film “Kayıp Balık Nemo” heyecan verici Disney Digital 3Dolarak beyaz perdeye geri gönüyor. Unutulmaz komik karakterler ve duygusallık dolu bu görkemli su altı macerasında, aşırı korumacı palyaço balığı Marlin’le genç oğlu Nemo’nun çıktığı yolculuk konu ediliyor. İkili, Büyük Mercan Kayalığı’nda birbirinden ayrı düşüyor ve Nemo, okyanustaki evinden uzaklaşıp kendini bir dişçinin muayenehanesindeki balık akvaryumunda buluyor. Kendisine arkadaşlık eden dost canlısı ama biraz unutkan mavi tang balığı Dory’nin de desteğiyle Marlin, tehlikeli bir adım atıyor ve oğlunu kurtarmak için giriştiği destansı çabanın beklenmedik kahramanı oluyor. Fakat oğlunun da sağ salim eve dönmek için yaptığı cesurca planları var. 
      
Notlar:
  • “Kayıp Balık Nemo” 2003 yılında En İyi Animasyon Film dalında Oscar® aldı ve Özgün Senaryo, Film Müziği ve Ses Kurgusu dallarında da aday gösterildi. Film aynı zamanda Komedi veya Müzikal Dalında En İyi Film kategorisinde Altın Küre’ye® aday gösterildi.
  • Yönetmen Andrew Stanton, iki Oscar® ödüllü bir yönetmen— “Kayıp Balık Nemo”ya ek olarak Stanton 2008 yılında En İyi Animasyon Film seçilen “WALL•E / Vol-İ” filmini de yönetmişti.
  • Ortak yönetmen Lee Unkrich’in tek başına yönetmenliğini yaptığı ilk film “Oyuncak Hikayesi 3 / Toy Story 3”tü. Film, 2010 yılında En İyi Animasyon Film dalında Oscar® kazandı.
  • Vizyona girdiği sırada, “Kayıp Balık Nemo” tüm zamanların G (General Audience / Genel İzleyici Kitlesi) sınıflandırmasına sahip en çok hasılat elde eden filmi olmuştu. Dünya çapında hâlâ en çok izlenen beşinci animasyondur.
  • Ellen DeGeneres, En İyi Komedi Performansı dalında MTV Sinema Ödülleri’nde aday gösterildi. 
  • 2008’de, Amerikan Film Enstitüsü “Kayıp Balık Nemo”yu gelmiş geçmiş en iyi 10 animasyon filmleri arasında gösterdi. 
Disney•Pixar’ın Oscar®-ödüllü “Kayıp Balık Nemo”su Disney Digital 3D™ olarak beyaz perdeye geri dönüyor. Marlin’in genç oğlu Nemo’yu bulmak için aşırı korumacı palyaço balığı Marlin dost canlısı ama biraz unutkan mavi tang balığı Dory tehlikeli ve görkemli bir su altı yolculuğuna çıkıyor. 
     
Türkiye Vizyon Tarihi: 17 Mayıs 2013 
      


      
      
      


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder