Seçili Fragman

10 Şubat 2013 Pazar

Aşk Ayında, Aşk Tadında


14 Şubat Sevgililer Günü olması sebebiyle yılın en romantik ayı kabul edilen Şubat'ta iddialı romantik filmleri vizyonda bulabileceğiniz gibi ev sinemasında da izlemek mümkün. Size son yılların en romantik ve en komik yerli yapımlarından birinden bahsetmek istiyorum: Romantik Komedi. Türünü kendi ismi olarak kabul edip başına eklediği 'aşk tadında' betimlemesi ile duruşunu sergiliyen film, bu romantik ayda sevgili ile izleyip, güzel dakikalar geçirmek için çok ideal. Neden mi? Devam filmi Romantik Komedi 2: Bekarlığa Veda'da tam 14 Şubat perşembe günü vizyona girecek çünkü. Aşka inanan, romantiklikten ödün vermeyen ve komedi severlerin kaçırmayacağı bu yapımdan önce ilkini bir kez daha hatırlamak lazım tabii. O zaman devam filmini yazmadan, 2 sene önce yazdığım bu yazıyı, bir kez daha paylaşmak istiyorum:
       
Güzel kızlar, yakışıklı erkekler, bir metropolde toplanmış, ilişkiler üzerine biraz komik biraz da romantik bir film çıkmış ortaya. Romantik Komedi’yi bu şekilde özetleyebiliriz kısaca. Filmin türü, isminden de belli olacağı üzere Romantik Komedi. Kadın-erkek hikayelerinin anlatıldığı bir yerli yapım “Sex and the City”. Karşımızda özellikle kadın izleyici kitlesini hedef almış, yabancı filmlerin izinden giden, ama kendine has orjinalliğiyle, yerli bir yapım duruyor.
        
Her yıl sevgililer günü arifesinde bir sürü film izleriz ilişkiler üzerine. Romantik Komedi’de bunlardan biri.. Üç yakın kız arkadaşın erkeklerle yaşadığı sorunlar filmin iskeletini oluşturuyor. Zaten izlerken de farkediyorsunuz; hikaye çok tanıdık.. Çünkü ülke, millet farketmeksizin yaşanan ilişkilerdeki sorunlar genelde aynı. Filmin senaryosunu Aslı Zengin ve Ceren Aslan birlikte kaleme almışlar ki gayette başarılı. Diyaloglar acayip eğlenceli.. Bir takım klişe espriler ve bilindik konular barındırsa da yapay değil en azından. Sadece bunu göz önünde bulundurarak filmin sıkıcı olma ihtimalinin kalmadığını söyleyebilirim rahatlıkla.
        
Romantik Komedi’nin oyuncu kadrosu tanınmış isimlerden oluşuyor. Herkes rollerinin altından başarıyla kalkıyor. Yapmacık ve sahte duruş yok filmde. Bazı isimlere karşı önyargı ile yaklaşabilirsiniz ama izlerken rahatsızlık duymuyorsunuz. Gerçekten güldürüyor film! Gürgen Öz bu konuda kendini ispatlamış bir yetenek zaten. Engin Altan Düzyatan ise dikkat çeken isimlerin başında geliyor. “Filmde başrol yok, herkes başrol” densede merkezde Sedef Avcı'nın karakteri var gibi. Burcu Esmersoy’un abartılan dans sahnesi de Katherine Heigl ve Gerard Butler’ın The Ugly Truth’taki dans sahnesinin yanında biraz sönük kalıyor.
       
Filmin planları da çok renkli. Kostümlerden, dekora kadar herşey cıvıl cıvıl ve kesinlikle rahatsız edici değil. Ama bazı abartılar inandırıcılıktan uzak olmuş.. Kısaca; izlenilebilirliği yüksek bir film çıkmış eğlenceli bir hikayeden. Film bize bişey katıyor mu? Hayır.. Sanat filmi mi? Kesinlikle hayır.. Eee ne peki? Gerçekçi ve eğlenceli, tam bir 'hoş vakit geçirmelik'.. Bu kadar. Müziklerle tempo tutuyor, karakterlerle gülüp eğleniyorsunuz izlerken.. Hani karşınızdaki kişiden pozitif elektrik aldığınız zaman böyle bir enerjik olursunuz ya, işte filmi izlerken de pozitif bir atmosferin etrafınızı kapladığını hissedebilirsiniz. Filmin hitap ettiği kesmi merkezine koyduğunu göz önünde bulundurarak şunu söyleyebilirim; zaten çevremizde de yok mu böyle tipler? 
     
Özellikle kadınların beğeneceği bir film Romantik Komedi. Ama sevgilileri ile izleyecek bayların da oflayıp puflamayacağı kesin. Tam da 14 Şubat konseptine uygun, fazla birşey beklemeden eğlenceli bir iki saat geçirmek istiyorsanız Romantik Komedi’yi pas geçmemenizi öneririm.     (8/10)
     
   
11 Şubat Pazartesi akşamı Romantik Komedi 2: Bekarlığa Veda'nın Kanyon'da yapılacak olan galasına katılacağım. Size sağlam kaynaktan bir tüyo: İkinci film çıtayı biraz daha yükseltiyor ve ilkinden çok daha sağlam geliyor.  
   


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder