Seçili Fragman

13 Şubat 2013 Çarşamba

Aşk Ayında, Duble Aşk Tadında

2010 yılında vizyona giren ve gişede fırtına gibi esen Romantik Komedi, beklentileri karşılamak üzere devam filmiyle beyazperdeye geri dönüyor. Hemde yılın en romantik ayında, tam da 14 Şubat Sevgililer Günü'nde, tüm Türkiye'de vizyona giriyor. Filmi 11 Şubat'ta Kanyon'da yapılan galasında izleme fırsatı buldum ve şunu rahatlıkla söyleyebilirim; devam filmi olmasının verdiği sorumlulukla, bırakın ilk filmin gölgesinde kalmayı, çıtayı daha da yükseltiyor Romantik Komedi 2: Bekarlığa Veda
     
Hikaye, ilk filmin kaldığı yerden devam ediyor. İlk filmde tanışan Esra ve Mert bu filmde evlilik hazırlıkları yapıyorlar. Esra kaynanasıyla tanışıyor. İsteme, kına, vs. derken filmin isminden de anlaşılacağı üzere olaylı bir bekarlığa veda partisi izleyiciyi bekliyor. İkinci filmde senaryo gereği rollerin biraz değiştiğini görüyoruz. Özellikle ilk filmde daha merkezi konuma sahip olan Sedef Avcı'nın Sinem Kobal ile yer değiştirdiğini söylemek mümkün. Her ne kadar Esra-Mert'in düğün hazırlıkları ve düğünü temeli oluştursa da Didem ve Cem'in fırtınalı aşkı, Yiğit'in maceraları daha çok dikkat çekiyor. Filmin iskeletini oluşturan ana hikaye, komik diyaloglar ve eğlenceli yan hikayecikler ile tamamlanıyor. Böylece romantizm, komedi ile dallanıp budaklanıyor. Hemde Hollywood standartlarında.. Romantik Komedi 2'nin senaryosu ilk filmde de olduğu gibi Aslı Zengin ve Ceren Aslan'ın kaleminden çıkıyor. Özellikle diyaloglar bir kez daha çok eğlenceli.. Dikkatli izleyiciler kendilerini filmde 'nikah şahidi' olarak görebilirler. 
      
Oyunculuklar konusunda ikileme düşmek mümkün. Kimisi müsamerede gibi oynarken kimisi rollünün hakkını fazlasıyla veriyor. Gürgen Öz'ün senaryonun desteği ve eşsiz yeteneği ile parladığını söyleyebilirim. Zaten ilk filmde de filmin en renkli ismiydi, bu filmde de bayrağını kimselere kaptırmıyor ve izleyiciyi kahkaha krizlerine sokuyor. Sinem Kobal'ın oyunculuğu ise eleştirmenleri ikiye bölmüş durumda. Bence çok iyi performans sergiledi kendisi. Karakterin ruhunu hareketlerine ve mimiklerine başarıyla yansıttığını söylebilirim. Hemde seyirciyi de o modda epey bir güldürerek. Ama kadın oyunculardan en başarılısı tabii ki Hande karakteriyle Öykü Çelik'ti. Doğal, sahici ve güzel.. Filmin içinde resmen devleşti ki film gösterimi biter bitmez kendisini arayıp buldum tebrik etmek için..
       
Romantik Komedi 2'nin en çok karşılaştırılacağı film Sex and the City 2'dir şüphesiz. Ama Sex and the City 2'nin düştüğü hataya düşmüyor, kendi hikayesini ve olay örgüsünü ikinci plana atmıyor. Yani SATC2 gibi sadece kostümleri ve dekorları ile göz doldurmuyor. Bir filmin bel kemiğidir hikayesi ve senaryosu. Bitmiş bir hikayeyi zorla devam ettirmeye çalışmak, istediğiniz kadar filmi süsleyin, hayal kırıklığından başka bir şey getirmeyecektir. İşte Romantik Komedi 2'nin en büyük farkı da bu; Hikaye tam gaz devam ederken film kendini süslemeye devam ediyor. Yeri gelmişken sanat yönetiminin de çok başarılı olduğunu belirtmek isterim. Filmdeki renkler, planlar, dekorlar, kostümler büyüleyici. Yönetmen Erol Özlevi'nin ilk uzun metrajı olmasına rağmen herkesin yakalayabileceği birkaç devamlılık ve detay hatasından başka olumsuz bir şey göze çarpmıyor. 
      
Film esnasında daha önceden izlediğimiz, her konuyu işlemiş Hollywood filmlerini hatırlamak mümkün.  Ör. Sweet Home Alabama, Monster-In-Law ve tabii ki Sex and the City. Bir takım klişeler barındıran bu sahneler o kadar güzel entegre edilmişki birbirine, bir kere içine girdiğinizde hiç bir şeyden rahatsızlık duymuyorsunuz bitene kadar. Akıcılığı bozmamak adına bazı detaylar es geçilmiş belki senaryo gereği ama zaten oturup bunlara kafa yormaya da gerek yok bence. Sonuçta 'çerez' tabir ettiğimiz seyirciyi eğlendirmeyi hedefleyen bir film var önümüzde. O yüzden detaylarda kaybolmaya, karakterleri gerçeğe taşımaya ne gerek var? 
     
      
Kısaca, Romantik Komedi 2: Bekarlığa Veda, iki saatlik eğlenceyi merkezine alıp isminin hakkını veren cıvıl cıvıl bir film. Hem romantik, hem de epey bir komik. Salondaki kahkahalar şuan bile kulaklarımda çınlıyor. İlki filmi sevenlerin bayılacağı, özellikle kadınların seveceği bir yerli yapım. Ayrıca bünyenin arada böyle çerez filmlere de ihtiyacı var. O yüzden varsa ön yargınızı bir kenara atın ve kendinizi filmin eğlencesine bırakın..      (8.5/10)
    


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder