Seçili Fragman

19 Mayıs 2012 Cumartesi

Dikkat Bebek Var!

Bebeklerin başrolde olduğu sayısız film izledik bu vakte kadar. Şimdi ise bu bebeklerin doğumuna kadar geçen sürede, anne ve baba adaylarının yaşadıkları belki ilk kez değil ama en acısıyla, en komiğiyle, en dramıyla kısaca en gerçekçiliği ile beyazperdeye geliyor.
       
Amerika'da, gerçek hayatta çok izlenen ve 14 sezondur devam eden 'Dancing With The Stars' tarzı bir yarışmanın 15. sezon finali ile başlıyor film. Yarı ünlü Jules (Cameron Diaz), dansçı partneri Evan ile bir ilişki yaşamaktadır ve bu ilişkiden hamile kalır. Fotoğrafçı Holly (Jennifer Lopez) ile kocası Alex (Rodrigo Santoro)'in bebek denemeleri sonuçsuz kalmış, çareyi evlat edinmekte bulmuşlardır. Çocuk yapmanın ve emzirmenin önemini vurgulayan ve bu konseptte bir dükkanı bulunan yazar Wendy (Elizabeth Banks) ve kocası Gary (Ben Falcone) sürekli denemelere devam etmektedir. Gary'nin 'rekabetçi' babası Ramsey (Dennis Quaid) ise kendi oğlundan bile yaşça küçük olan Skyler (Brooklyn Decker) ile evlidir ve onlarında bebekleri olacaktır. Skyler'ın kuzeni Rosie (Anna Kendrick), Marco (Chase Crawford) ile bir gecelik ilişki yaşar ve hamile kalır. Böylece beş çiftin hayatına tanıklık ediyoruz yaklaşık bu 9 aylık zaman zarfında. Kısaca, bu beş çiftin bebek sahibi olma sürecini bazen dramatik, bazen de hafif komik bir şekilde anlatıyor Dikkat Bebek Var.
        
Gerek Sevgililer Günü olsun gerekse Yılbaşı Gecesi, bu tip filmlerin ön plana çıkan kısmı; oyuncu kadrolarıdır. Filmin içeriği ne olursa olsun sevilen, bilindik isimleri bir araya getirmek bile bir çok seyirciyi sinemalara çekecektir mantığı ile hareket eden yapımcılar bunu bir kez daha önümüze sunuyorlar. Heidi Murkoff'un kitabı 'Bebeğinizi Beklerken Sizi Neler Bekler?' 'den uyarlanan aynı isimli filmin senaryosunu taze iki isim Shauna Cross ve Heather Hach kaleme almışlar ve eksikliklerden gördüğümüz kadarıyla daha çok yol katetmeleri gerekiyor. Yönetmen koltuğunda ise Waking Ned ve Nanny MacPhee filmlerinden hatırlayabileceğimiz bir isim, Kirk Jones oturuyor. İyi yakalanmış bir hikaye, orta karar senaryo ile buluşunca oyunculara epey iş düşüyor açıkçası. Zaten filmin yükü oyuncuların omuzlarında.. Her ne kadar oyunculuklarına alıştığımız isimler olsalar da karakterlerinin duygularını, hislerini çok güzel yansıtmayı beceriyorlar. Özellikle Elizabeth Banks ve Anna Kendrick çok başarılı.. Jennifer Lopez'in final sahnesindeki ruh hali, çok gerçekçi bir şekilde seyirciye aktarılıyor. Bridemaids'ten tanıdığımız bir sürü simanın yer aldığı bu filmde dikkat çekenlerden biri de Wendy'nin saf asistanı Janice (Rebel Wilson). Sanki Bridesmaids'teki karakterin devamı gibi..
            
            
Böyle bir sürece hayatımda tanıklık etmemiş biri olarak kafamın takıldığı noktalar da yok değil. Tüm gebe başrollerimizin karınlarının büyüyüp, ne ellerinin, ne ayaklarının, ne de başka yerlerinin şişmesi bana yapay geldi biraz. Ama idrara, gaz kaçırma, oluşan çatlaklar, hormonal ve psikolojik dengesizlik gibi detaylar atlanmamış ve asıl güzel yanı; her bir karakterin değişik şeyler yaşaması bu süreçte.. Doğumlar bile kimi sezaryan, kimi normal, kimi kolay, kimi zor. Ama sonuçta çocuk sahip olmanın farklı yönleri anlatılıyor film boyunca. Biri düşük yaparken diğerinin ikizleri olması gibi.. Yalnız parktaki açık hava sineması olayı keşke bizde de olsa demedim değil. Eskiden vardı eminimki ama filmde gerçekten çok büyüleyiciydi. 
      
Filmin türü romantik, dram ve komedi olarak geçiyor. Ama katıla katıla güldüren bir sahne mevcut değil. Sadece 'doggy style doğum' esprisinde tavan yapan komediyi çoğunlukla 'Babalar Kulübü'nün' sağladığını söyleyebilirim. Diğer kısımlarda normal yaşantılara, rekabete, drama tanıklık ederken eğlenceli ve dokunaklı bir finalle tamamlanıyor film.
         
Eminim bu süreci yaşamış herkesin kendinden parçalar bulacağı bir film Dikkat Bebek Var. Sadece bunun için bile izlenebilir.. Gerçekçilik konusunda değil belki ama bir romantik komedi olarak hedefi 12'den vuramıyor bu tipik Amerikan filmi. Türü sevenler fazla birşey beklemeden seyrederlerse hayal kırıklığına uğramayacaklarını söyleyebilirim. Zaten Jennifer Lopez, Cameron Diaz gibi isimlerin hatrına bile izlenebilir.. (7/10)




Bu filmi Kent Meydanı Avşar Sinemaları'nda izlemenizi tavsiye ederim. 
        



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder