Seçili Fragman

31 Mayıs 2012 Perşembe

Senin Sayın Kaç?

Size bir filmden bahsetmek istiyorum. Son zamanlarda izlerken en çok güldüğüm filmlerden biri.. Tam çerezlik, eğlencelik, fazla bişey beklenmeden izlenmesi gereken filmlerden biri: Senden Önce / What's Your Number? Ülkemizde vizyona girmeden direk DVD olarak piyasaya sürülen filmin başrollerinde Anna Faris ve Chris Evans yer alıyor. Türü için komedisi ağır basan romantik-komedi denebilir. Ama ne komedi..
         
Zaten Anna Faris'i Scary Movie serisindeki başrol Cindy Campbell karakterinden hatırlayabilirsiniz. Yaratılış itibariyle suratındaki aptal ifadesiyle komedi filmlerinin vazgeçilmez yüzlerinden biri olan Anna Faris'in filmografisi de zaten, ya komedi ya da romantik-komedilerden oluşuyor. Ona eşlik eden isim ise nam-ı değer Kaptan Amerika, Chris Evans. Özellikle fiziği ile her filminde ön plana çıkan aktörün romantik komedilerde de başarısını daha önce bir kaç kez görmüştük. 
          
Gelelim filmin konusuna.. Esas kızımız Ally, aşk hayatında da iş hayatında da çuvallayan biri. Kız kardeşi Daisy ise evlilik hazırlığında.. Ally'nin bu düğüne giderken yanında getirebileceği bir kavalye bile yokken bir gün metroda dergide dikkatini çok çeken bir makale okuyor: Amerika'da kadınların birlikte olduğu erkeklerin ortalaması 10.5'miş. Oturup kendi sayısını çıkarıyor ve ortalamanın yaklaşık 2 katı olduğunu görüyor. Ve makalenin sonunda sayısı 20'yi geçen kadınların yalnız ve evde kalmaya mahkum oldukları yazıyor. Bunun üzerine yakışıklı karşı komşusundan yardım alarak listesindeki 20 erkeğe tekrar ulaşmaya çalışıyor ikinci bir şans için, panik halde. Bu arada başına envai çeşit komik şeyler geliyor gerçek aşkı ararken. Halbuki biz cevabı filmin başından beri biliyorduk..
       
Dediğim gibi bu tip salak kız karakterine çok iyi hayat veriyor Anna Faris. Scary Movie, The Hot Chick, The House Bunny ve diğerleri.. Neredeyse tüm filmlerinde aynı aptal sarışını layığı ile canlandırıyor. Filmin diğer rollerinde yer alanlar, daha önce bir yerlerde izlediğimiz 2. sınıf oyuncular genelde. Herkes doğal bir çalışmaya imza atıyor. Film baştan sona boş ama çok eğlenceli. Esprilerin bir kısmı belden aşağı, diğer kısmı klişelerden oluşmasına rağmen kahkaha atmanıza engel değil kesinlikle. Sahnelerin tamamına yakını daha önceki komedi filmlerinde bir şekilde kullanılmış olmasına rağmen batmıyor. Özellikle basketbol sahnesi, arka fondaki Black Eyed Peas şarkısı ile epey akılda kalıcı.. 
         
Filmin yönetmeni Entourage ve Shameless dizilerinin yönetmenliğini yapan Mark Mylod. Senaristler ise komedi dizilerinden tecrübeli isimler.. Ve ortaya çıkan ürün ise bizlerin pek tasvip etmediği, tipik bir Amerikan romantik komedisi olmuş. Farklı bir yanı var mı? Aslında pek yok.. Sadece bir romantik komediye göre biraz daha açık sahnelere ve küfürlü konuşmalara sahip, o kadar. Ama öyle güzel yerleştirilmiş ki bunlar da filme, kesinlikle rahatsız edici olmuyor. 
         
Filmin iki versiyonu mevcut: İlki 106 dakikalık sinema versiyonu, ikincisi ise 117 dakikalık 'yönetmenin kurgusu' versiyonu. Yönetmenin kurgusu biraz daha iddialı sahneler barındırıyor. Ne yazıkki ülkemizde piyasa çıkan; sinemada gösterilen kısa versiyon. Zaten ismi 'Senin Sayın Kaç?' olan orjinal isim de Senden Önce olarak çevrilmiş..
           
Kısaca baştan sona kahkaha tufanı sizi bekliyor. Abartılı, saçma, içi boş ve klişe olmasına rağmen 2 saatliğine süper bir eğlence sunuyor Senden Önce / What's Your Number?. Ülkemiz şartlarına göre durum biraz tuhaf kaçsada birşey beklemeden, kafa yormadan izlenecek çerez filmlerden biri bu. Günün yorgunluğuna ve stresine ilaç gibi gelecek... (8/10)
      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder