Seçili Fragman

20 Ocak 2016 Çarşamba

Kardeşim Benim

Afişe bakıp da iki yakışıklı çocuğu bir de güzel  kızı almışlar, muhtemelen bir aşk üçgeni yapıp abi kardeşi birbirine düşürmüşlerdir diye yorum yapıyorsanız çok yanılıyorsunuz. Kardeşim Benim adı üzerinde kardeşlik kavramı ile ilgili kilit noktaları bolca barındıran, zaman zaman duygulandıran, arada şaşırtan, tüm bunları yaparken de tebessümle kendini izlettiren bir yol filmi. 
   
Filmimiz bir cenaze töreni ile başlıyor. Birbiri ile küs kardeşleri mecburiyetten bir araya getiren cenaze töreni sonrasında babaları kendilerine bir vasiyette bulunuyor; birlikte bir düğünde şarkı söylemeleri. Bunun üzerine Hakan ve Ozan kardeşler babalarının arabasıyla yola koyuluyorlar. Yolda arabası bozulan (!) Zeynep'i de yanlarına alarak epey olaylı bir yolculuğa imza atıyorlar.
    
Oyunculuk bakımından gerek Burak Özçivit olsun gerekse Murat Boz çok güzel bir iş çıkarıyor. Tek sorun bu iki yüze ekranlardan o kadar alışığız ki karakterlerine oturtmada başlarda sorun yaşıyoruz. Belki de gerçek hayattaki hallerine uyan karakterler sayesinde bu durumu film ilerledikçe aşabiliyoruz. Ama yine de perdede Ozan ve Hakan'dan çok Murat ve Burak'ı görüyoruz. Aynı şeyi Zeynep yani Aslı Enver için söyleyemeyiz bence. Güldükçe gözlerinin içi gülen, üzülünce bizim de içimize işleten bir oyunculukla sade ve naif bir iş çıkarıyor. Diğer yan karakterler ise on numara beş yıldız. Hele ki düğünde bir çocuk oyuncu var ki tek kelime ile babası kadar süper... 
    
Filmin türünü bir cümle özetlemek gerekirse; duygusallığı ağır basan, yer yer eğlenceli dramatik bir film diyebiliriz. Bana biraz zorlama gelen ama izleyiciyi eğlendiren bir açılış sahnesi (cenaze ve vasiyet) ile başlıyor Kardeşim Benim. İlk yarıda filmi rayına oturtmak biraz zor olmuş gibi ama o raya oturur oturmaz filmi tutabilene aşkolsun. Hem hikaye, hem oyuncular (özellikle yan karakterler) hem de filmin verdiği duygu anlamında epey bir yükseliyoruz. Özellikle bir köy düğünü sahnesi var ki gözlerden çok kulaklara hitap ediyor. (Teşekkürler Murat Boz) Yeri gelmişken söyleyelim; filmin tüm müzikleri çok başarılı. Film ile bir bütün olmuşlar. Müzikler kadar sanat yönetimi de filmin en büyük artılarından birini oluşturuyor. 
    
Yapay duran kısımlar, abartılar ve hatalar yok değil mi? Tabii ki var... Ki dikkatli izleyicilerden kaçmayacaktır eminim. Ama sürprizleri bozmamak adına bunlara değinmiyoruz. Ne olursa olsun o köy düğünü sahnesi için tüm bunları göz ardı edebiliriz.
    
Sadece oyuncularının isimleri ile bile bir yerlere gelecek olsa da kesinlikle içi boş bir film değil Kardeşim Benim. Bir çok duyguyu bir arada yaşatan filmde  zaman zaman gözleriniz dolacak, bazen de kahkahalarınızı tutamayacaksınız. Keyifli bir iki saat geçirmek için kesinlikle doğru bir tercih.    (7/10)








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder