Seçili Fragman

3 Ocak 2016 Pazar

Kocan Kadar Konuş: Diriliş - Sıra Geldi Evliliğe

Geçen yılın en keyifli filmlerinden (ve kitaplarından) biriydi Kocan Kadar Konuş. Nitekim filmle ilgili yazımda da detaylıca belirtmiştim. (Kocan Kadar Konuş filmi ile ilgili yazıma linkten ulaşabilirsiniz . http://www.aliermanakyuz.com/2015/03/kocan-kadar-konus.html
   
İlk filmi izlerken hatırlarsınız, filmin içinde 2. kitabın tanıtımı yapılıyordu (otobüs durağında) ki devam filminin sinyalleri de veriliyordu. Kocan Kadar Konuş ekibi, gişede de güzel bir başarı yakalayınca, arayı soğutmadan devam filmini de çekip ilk filmin üzerinden bir yıl bile geçmeden 2. filmi seyirci ile buluşturdu. Öncelikle BKM'ye bir teşekkür edelim. Çünkü izleyici olarak böyle keyifli filmlere ihtiyacımız var ve bizi de eğlenceli filmlerle buluşturmaya devam ediyorlar. 
   
Gelelim filmimize; Kocan Kadar Konuş: Diriliş, aynı kitap gibi, ilk filmin kaldığı yerden devam ediyor. Yalnız film, öncelikle bir teaser tadında, finalden bir sahne ile açılış yapıyor. Daha sonra hikayeyi kaldığı yerden anlatmaya devam ediyor. Zaten filmimizin içeriğini az çok tahmin ediyoruz. Evlilik hazırlıkları ve düğün furyası bu devam filminin asıl konusu. Kitabı okuduysanız detaylara hakim olarak izleyebilirsiniz filmi. Okumadıysanız eğer çeşitli sürprizlerle keyifli bir seyirlik olacaktır şüphesiz.
    
İlk filmde başta annesi ve anneannesi olmak üzere çevresindeki tüm Türk kadınları tarafından erkek tavlama ve yüzük taktırma taktikleri ile evlilik delisi bir kız haline getirilen Efsun, bu filmde Sinan ile evlenmeye hazırlanıyor. Tabii kendileri mi evleniyor aileleri mi belli değil..
    
Bir devam filmi olunca ister istemez ilk filmle kıyaslamaya başlıyoruz. Aslında bunu yapmaya çok da gerek yok. Çünkü hikayeler zaten birbirinin devamı. O yüzden ilk filmi ilk yarı, ikinci filmi ikinci yarı gibi değerlendirmek daha doğru olur. Ama içerik olarak kıyaslama yapılabilecek bir kaç konu var; bu filmde Sinan ile Efsun ilişkisinden daha çok aile ilişkileri ön plana çıkıyor ki her düğün öncesinde olabilecek durumlar. Özellikle Efsun'un anneannesi Peyker Hanım ile Sinan'ın babaannesi Cavide Hanım'ın çekişmeleri komediyi sırtlayan kısımları oluşturuyor. Bir Düğün Dernek kadar kahkahaya boğulmasanız bile bir çok sahne yüzleri güldürüyor, kıkır kıkır gülmenizi sağlıyor. 
    
Filmin en çok parlayan isimleri şüphesiz anneanne ile babaanne. Hem Nevra Serezli hem de Hümeyra oyunculukları ile bir kez daha döktürüyorlar. Her ikisi de mükemmel oyuncular, harika kadınlar ve müthiş sanatçılar. Filmin galasına gidebilseydim eğer muhtemelen ayakta alkışlardım her iki ismi de. Ezgi Mola ise aynı samimiyeti ve tatlılığı (ve hazır cevaplılığı) ile gönülleri fethediyor şüphesiz. İlk filmde Teyzeyi oynayan Ebru Cündübeyoğlu'nun yokluğu hissedilirken, rolü artan Mehmet karakteri ve yeni dahil olan karakterlerin hepsi hikayenin akıcılığına destek oluyorlar. Zaten kitap gerek anlatımı, gerekse diyalogları ile gayet akıcıydı. Bir çok kısımda ve diyaloglarda kitaba sadık kalınınca, filmde iyi bir uyarlama olarak keyifli bir seyirlik sunuyor.  

 
Kısaca; ilk filmin izinden giden, gayet kaliteli, eğlenceli ve komik bir film Kocan Kadar Konuş: Diriliş. 2016'ya bu filmle başlamak çok doğru bir seçim. Ailece izlenebilecek, küfürsüz, dertsiz tasasız, keyifli bir seyirlik. Bakalım evlilik sonrası için yeni bir kitap ve film gelecek mi ki bence gelmeli...         (9/10)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder