Seçili Fragman

25 Ağustos 2011 Perşembe

Ajda Fiyaskosu

Hem de tam bir fiyasko oldu bizim için bu konser.. Büyük umutlar, heves, merak, beklenti, vs.. hepsini yerle bir etti kadın. Çıkarken bile ödediğimiz bilet parasını helal etmedik. Haketmedi çünkü o kadar parayı..

2 ay önce, 50. Bursa Festivali kapsamında konser veren Ajda Pekkan'ı "Bursa'yı Yaktı Geçti" diye anlatmıştım yazımda. Ama ucuz bilete 1.5 saatlik performanısını eleştirmiş, bu yüzden "I Love Bonus" kapsamında çıktığı turnede daha iyi bir show, daha doyurucu bir konser beklentisine girmiştim. Nitekim bu konser 28 Mayıs'ta hava muhalefetinden dolayı bir kez ertelenen, 19 Ağustos'ta da "Parti sempatizanı" sıfatı ile Somali'ye giden Ajda Pekkan yüzünden 2.kez ertelenen konserdi.

Biletlerimizi geçen ay almıştık. Organizatör Ayhan Bey sayesinde yerlerimiz 1.sıradandı. Sahneyi tam ortalamıyorduk ama Ajda'nın neredeyse ağzına girebileceğimizi iddia ediyorduk.

21:30 konseri kapıdaki aramalar ve geçişlerin yavaşlığından dolayı tam 22:00'da başladı. Ve işte rezalet mi dersiniz, fiyasko mu dersiniz bilemem ama benim için tam bir hayal kırıklığı yaratan falsolar:
  1. 2 ay önceki konserin hemen hemen aynısı, hatta 5 dakika daha kısasıydı.
  2. Ajda Pekkan pijama/gecelik arası bir kostümle sahneye çıktı. Tek kelime ile iğrençti..
  3. Konser boyunca kıçı bize dönüktü genelde. Bir ara yanındaki piyano ile birleşeceğini düşündük. Bu arada arka manzaradan kıyafetten sarkan etleri ve kol selülitlerini göre göre hafızamıza kazıdık.
  4. Yeni şarkıların tamamını playback yaptı. Yaparken bazı yerlerde sözleri kaçırdı. Bazı yerlerde de mikrofonu ağzına tutmayı unuttu.
  5. Eski şarkıları canlı okudu ama yer yer karıştırdı, kelimeleri yuttu.
  6. İzleyicileri selamlarken bile önündeki prompterdan okudu/okumaya çalıştı.
  7. Kısa süren konserde hiç halka sesleniş yapmadı. Bir merak, saçmalamasını bekledik ama olmadı. (Geçen konserde ekrandan girmiş, ayı sevgisinden çıkmış ve cümlesini "Yemek kitabım çıkıyor" diye tamamlamıştı. Herkes "nasıl yani?" modunda bakarken biz gülmekten kopmuş ve olayı bunamaya vermiştik.)
  8. Konserini selamlamadan bitirdi ki en büyük saygısızlıktı bence bu. Tamam daha son şarkı bitmeden ayaklanan insanlar da vardı ama "Ajda Ajda Ajda" diye bağıranlar çoğunluktaydı..
  9. İçeri geçtikten sonra son bir şarkı için geri gelmedi sahneye. Önceki konserinde de gelmemişti. Ama 3 sene evvelki konserinde bunu yapmıştı.
  10. İletişimi iyice sıfır olmuş, kadın çok ayrı bir frekansta.. (İyi anlamda değil bu)
Hep kötüledim kadını 10 madde içerisinde ama şu bir gerçek ki canlı performanslarda sesi hala müthiş. 65 yaşında biri için de gayet enerjik.

Kısaca yılların Ajda Pekkan'ına yakışmayan bir konserdi. Artık yaşlılığına verdik biraz ama Ajda Pekkan'a olan sevgi ve saygım bu 85 dakika içinde tükendi ve bitti. Bu ayrımcılık karşısında bir daha konserine gider miyim? Evet.. Ama İstanbul'dakine kesinlikle. Belki ücret biraz daha fazla olur ama muhtemelen daha iyi ve daha uzun bir show, daha cesur ve iddialı kostümler ile tatmin edici bir konser olur. Böylece ödediğimiz paraya da değer.


Son olarak belirtmek isterim ki Ajda Pekkan gözümden düşmüştür. Ajda için "çok ta fifi" bir durum olsa da sevdiğim insanlarla bir arada şarkılara eşlik etmek güzeldi. Aysel Ablam, kanka ötesi komşum Eda'm, tüm geyiklerime eşlik eden Meoww Çolpi, katılımcı arkadaşlar Seda, Ali.. Kısaca ekip müthişti. Bu ekiple Nihat Doğan konserine bile gitsek çok eğleniriz, bundan şüphem yok. Ajda "finito" bizim için..

Not: Uğursuz Çolpi Amy Winehouse konserine bilet aldı. Konser iptal oldu, kadın öldü. Şebnem Ferah konserine bilet aldı. Kadının annesi öldü, konser iptal oldu. Şimdi bu Ajda'ya da bilet almıştı. Kadın Somali'ye gitti konser ertelendi. Az daha uçağı düşüyordu, ölüyordu. Ama konser yapıldıktan sonra kadın benim için öldü. Yukarıda yazdıklarımın tüm sorumlusu Çolpi mi acaba? :))

Not 2: Evet evet.. Fotoğrafları ben çektim.. Çalmayınız ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder