Seçili Fragman

30 Ağustos 2011 Salı

2. Arabalar Festivali



Birincisini defalarca izlemiş biri olarak Arabalar 2 filminin gösterime girmesini aylardır bekliyordum. Amerika'da Haziran ayında vizyona giren film çoğu Disney/Pixar animasyonunda olduğu gibi aylar sonra ülkemize gelebildi.

               
Bu film eleştirmenlerce Pixar’ın en kötü filmi ilan edilmiş, hikayesi hiç beğenilmemişti. Çünkü Disney/Pixar çıtayı o kadar yükseltmişti ki beklentiler çok fazlaydı. Ben açıkçası buna pek katılmıyorum. Film yerden yere vurulacak kadar kötü değildi bir kere. Tamam hikayesi biraz basit kaçmış olabilir ama görsel yönden aşırı bir tatmin edicilik söz konusuydu.

Ünlü yarış arabası Şimşek McQueen ve eşsiz kurtarma aracı Mater, Arabalar 2’de, dünyanın en hızlı arabasını belirlemek üzere Dünya Şampiyonası'nda yarışmak için deniz aşırı bir yolculuğa çıkıyor. Mater, çukurlar, sapaklar ve sürprizlerle dolu şampiyonluk yolunda, kendisini “ilgi çekici” bir uluslararası casusluk macerasının içinde buluyor. Bu yarışta Şimşek McQueen'e yardım etmek ve gizli bir casusluk görevinde kendinden beklenileni yapmak arasında kalıyor. Aksiyon dolu yolculuğu Mater'ı, Japonya ve Avrupa sokaklarında yaşanan heyecan dolu bir kovalamacanın içine sürüklüyor.
               
Araba yarışlarının James Bond vari ajanlıklarla harmanlandığı bir film olmuş diyebiliriz Arabalar 2 için. Saf ve komik çekici Mater'in Şimşek McQueen'den rol çaldığını da rahatlıkla söyleyebiliriz. Cem Yılmaz, Yekta Kopan, Altan Erkekli gibi usta isimlerin Türkçe seslendirmede çok iyi iş çıkardıklarını atlamamak lazım.
                 
Film, hem 2D hem 3D olarak vizyonda. Artık animasyonların vazgeçilmezi haline gelmiş olan 3. boyut bu filmler için kesinlikle artı bir unsur. Özellikle arka plandaki şehirlerin (Tokyo, Paris, Londra, vs..) o detaylı görüntüleri, insanı hayret ettirecek cinsten müthiş olmuş. Teknolojinin ilerlediğini de göz önünde bulundurarak aksiyon sahnelerinin çok gerçekçi olduğunu söyleyebiliriz. Filmdeki espriler de bayağı iyi. Özellikle Kraliçe Elizabeth’in araba versiyonuna ve tuvalette geçen sahneye çok güldük biz.
                
Kısaca küçükleri büyüleyen, büyükleri eğlendiren, beklentileri de yeterince karşılayan bir film Arabalar 2. Disney/Pixar’dan garantili.. Bu bayramda çocukların ve içindeki çocuğu koruyanların yapacağı en iyi aktivitelerden biri bu filmi izlemek olacaktır kesinlikle.      (8/10)
             
Her Disney/Pixar filminde olduğu gibi bu filmin başında da kısa bir animasyon filmi var. Bu seferki kahramanlarımız ise tanıdık. Toy Story 3’ün devamından bir sahne niteliğinde olan bu kısa film o kadar eğlenceli ve sıcak ki, Toy Story serisini özlettiriyor resmen. Ee artık Toy Story 4 için 2015’e gün saymaya devam...

Ocak 2016 güncellemesi: Toy Story 4, 2018 yılına ertelendi.
                  



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder