Seçili Fragman

15 Ağustos 2011 Pazartesi

Haydi Şirinlemeye


Çok “şirin” bir film izlemeye hazır mısınız? O zaman bu sıcak yaz günlerinin en şirin aktivitelerinden biri olan, klimalı salonda film izleme işini şirinleme zamanı ve soluğu herhangi bir sinema salonunda alma vakti. Çünkü Şirinler hem 3D hem 2D seçenekleriyle, Türkçe dublajlı olarak şirinliyorlar.
        
Uzun süredir Şirinler’in beyazperdeye transfer edileceği haberleri geliyordu Hollywood’dan. Ama neyin nasıl olacağı, tamamen animasyon mu yoksa farklı mı, ya da çizimlerinin nasıl olacağı, kısaca her şey belirsizdi. Ve sonunda yarı animasyon Şirinler filminin 2011 yazında vizyona gireceği duyuruldu. Bu sefer konu hakkında çeşitli teoriler ortaya atılmaya başlanmıştı. Ve bu konuda yapımcılar bizleri biraz şaşırttılar. Çünkü Şirinler bizim dünyamızda, New York’ta maceraya atılıyorlardı.
Konusundan biraz bahsedecek olursak eğer; mavi ayın çıktığı bir akşam kötü büyücü Gargamel, Şirinler’in köyünü basar. Baskından kaçan Şirinlerin bir kısmı da büyülü bir geçitten geçip kendilerini New York’un göbeğinde, Central Park’ta bulurlar. Tabii peşlerinde Gargamel ve Azman. Bundan sonrasında ise Şirinler, New York’un karmaşasında hem Gargamel’den kaçıp hem de köylerine dönmenin yollarını ararlar.
     

Basit bir konu, makul süresi ile görsel açıdan da tatmin edici bir şekilde çıkıyor karşımıza. Aynı Scooby Doo’nun “live-action” sinema macerası gibi Şirinler’de gerçek karakterlerle beraber yer alıyorlar filmde. Başrolde How I Met Your Mother dizisi ile epeyce ünlenen Neil Patrick Harris’e Gargamel rolünü başarıyla üstlenen Hank Azaria eşlik ediyor. 
             
Tüm seansları Türkçe dublaj oynayan Şirinler filminde en büyük sürpriz, çizgi filmlerden de hatırladığımız o sesiyle Şirin Baba, yani Engin Alkan yapıyor. Çocukluğunda Şirinler çizgi filmini illa ki izlemiş bir nesil olarak filmden de keyif almamak mümkün değil. Zaten esprilerin bir kısmı da bu nesile yönelik; “Bağırsaklarını söküp kokoreç yaparım” gibi.. Özellikle bazı sahnelerinde animasyon teknikleri kullanılan kedi Azman en büyük şovu yapıyor bence. Çoğu kısımda çocuklardan çok büyük izleyicilerin gülmekten kırıldığına ben bizzat şahit oldum. Bunlara kendim de dahil..

           
Film, hem 2D hem de 3D olarak vizyonda. Küçük izleyicilerin suratına oturmayacak büyük gözlükler düşünülerek böyle seçenekli halde oynuyor film. Nitekim 5 yaş altını 2D izlemesi konusunda uyarıyor görevliler de. Ama 3D sahnelerin de çekiciliğini atlamamak lazım. Şirin Baba’nın ekrandan üzerinize doğru çıkış yaptığı anlar, özellikle çocuklar için eğlenceli kısımları oluşturuyor. Filmde Şirinlerin gözükmediği sahneler 3-8 yaş grubu çocukların kıpırdanıp sıkılmalarına neden olsa da bu kısımların uzunluğu o kadar da fazla değil. Yine de Ben10 ve Caillou ile yetişmekte olan nesile pek hitap ettiği söylenemez Şirinler’in.
           
Kısaca; eğlenceli vakit geçirmek için ideal bir aile filmi Şirinler. Basit, seviyeli ve orta karar. Zaten büyük bir beklentiye girmenin de anlamı yok. Yetişkin izleyicilerin, küçüklerden daha çok keyif alacağı bu filmi şirinlemenizi tavsiye ediyorum.     (7/10)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder